Queixes dels usuaris per aglomeracions en Metrovalència en hora punta

L’empresa indica que totes les línies funcionen al cent per cent i que en cap moment s’ha detectat una infecció a les instal·lacions

Imatges de les aglomeracions dins d'un vagó de Metrovalència
Imatges de les aglomeracions dins d'un vagó de Metrovalència publicat per una usuària / @fandomskru

Amb la fi de les vacances i l’inici del curs universitari, les xarxes s’han omplit de queixes d’usuaris i usuàries de Metrovalència que denuncien aglomeracions als vagons i manca de mesures de seguretat anti-Covid-19. La major part provenen de l'estudiantat, que lamenta que els vagons vagen plens en plena pandèmia.

També es queixen que la freqüència d’algunes línies és escassa per a assumir la quantitat de gent que hi viatja a les hores punta. 

Algunes usuàries, fins i tot, han publicat imatges on es pot veure que els trens van tan plens que és impossible mantindre la distància de seguretat.

Línies al cent per cent i mesures de seguretat

Metrovalència assenyala a través d’un comunicat que totes les seues línies tornen a operar al cent per cent de la capacitat i del que permet la xarxa. A més, assegura que l’aire a l’interior dels vagons es renova per complet cada menys de tres minuts, per la qual cosa qualsevol element que estiguera en l’ambient, el captaria el sistema i l'expulsaria en un període de temps molt breu. 

D’altra banda, afirmen que des de l’inici de la pandèmia s’ha reforçat la neteja i desinfecció en totes les instal·lacions i que l’ús de la mascareta és obligatori tant a l’interior dels vagons com a les estacions i andanes.

Per últim, assenyalen que s’han fet tres estudis científics, juntament amb el CSIC, en diferents moments de la pandèmia -l’últim el passat mes de juny- i que tots han assenyalat sempre l’absència de mostres infeccioses en trens i estacions. 

També et pot interessar

stats