Queda’t a casa, el consell de l’OMS per a Nadal

Creuen que el més segur és no visitar a altres familiars durant les festes.

Queda’t a casa, el consell de l’OMS per a Nadal
Queda’t a casa, el consell de l’OMS per a Nadal

L’Oficina Regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha indicat que el més segur des d’un punt de vista sanitari és no visitar altres familiars en les festes nadalenques i quedar-se a casa.

Així, el director de l’organització al continent, Hans Kluge ha apel·lat a l’“esperit col·lectiu” mostrat durant la pandèmia de coronavirus per a suportar els possibles impactes en la salut mental, producte de les restriccions i confinaments decretats aquests mesos que pot agreujar-se amb l’arribada de Nadal.

Kluge ha recordat el “terrible” impacte de la pandèmia, amb 23 milions de casos en el continent i més de mig milió de morts, mentre la transmissió roman “intensa i àmplia” i es registren les taxes més altes de nous casos en tota la crisi.

L’OMS també ha recomanat l’ús de les mascaretes durant les reunions familiars i, si és possible, en espais exteriors. No obstant això, en espais interiors també es recomana limitar la grandària del grup i assegurar una bona ventilació per a reduir el risc d’exposició.

També et pot interessar

stats