Què es pot fer i què no en la nit de Cap d'Any

La pandèmia aboca a un comiat de 2020 marcat per l'absència de festes i amb toc de queda.

Algunes persones han avançat les celebracions de Cap d'Any i s'han pres ja els dotze grans de raïm davant l'Ajuntament de València
Algunes persones han avançat les celebracions de Cap d'Any i s'han pres ja els dotze grans de raïm davant l'Ajuntament de València / Manuel Bruque (Efe)

“No hi haurà nit de Cap d'Any ni vesprada de Cap d'Any”. Així de contundent s'expressava aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, a les portes de l'últim dia del 2020. La Comunitat Valenciana viurà enguany una nit de Cap d'Any atípica, marcada per la pandèmia del coronavirus i les mesures sanitàries decretades per les administracions per a contindre'n l'avanç. Unes mesures que el govern valencià es va veure obligat a endurir quan quedava a penes una setmana per a les festes de Nadal, davant l'empitjorament de la situació epidemiològica al territori. Repassem el que es pot fer i el que no en la nit més especial de l'any:

Toc de queda

Des del 21 de desembre es va avançar a les 23:00 hores, però el Consell va fer una excepció amb les nits de Nadal i de Cap d'Any, en què es manté a les 0:00 hores. Així, aquest 31 de desembre es podrà circular pel carrer fins la mitjanit com a màxim. El raïm, per tant, s'haurà de prendre a casa.

Les reunions socials

Estan limitades a sis persones des del 25 d'octubre i, tot i que el Consell havia permés en un principi ampliar la xifra a deu en dies assenyalats del període nadalenc, l'agreujament de la pandèmia el va fer recular. Així, cap reunió pot superar les sis persones en la nit de Cap d'Any, ni en espais públics ni en privats, excepte si pertanyen totes al mateix nucli familiar. A més, es recomana que hi haja com a màxim en el grup dos unitats de convients.

Tancament perimetral autonòmic

La Comunitat Valenciana continuarà tancada almenys fins al 15 de gener, per la qual cosa no es pot ni entrar ni eixir del territori, llevat de les dues excepcions arreplegades en la normativa: la tornada al lloc de residència habitual o existència de causes de força major. El confinament perimetral està en vigor des del 30 d'octubre i s'ha reforçat abans de Nadal. No poden entrar-hi familiars procedents d'altres comunitats autònomes ni persones pròximes, ni qui residisca al territori valencià pot desplaçar-se als domicilis d'aquestes.

Les festes amb discjòqueis, cant i karaoke, prohibides

A última hora del dimecres, la Generalitat publicava una nova resolució per a prohibir explícitament “l'activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, amb i sense actuacions musicals en directe”. Se suspén també “la realització de karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant als establiments de restauració i hoteleria”, i tampoc es permeten “les actuacions de discjòqueis, locutors o similars”. Els bars, els restaurants i altres establiments, com els d'oci nocturn, poden obrir fins a la mitjanit, sempre que respecten aquestes noves restriccions, així com les condicions d'aforament i distanciament entre la clientela. El consum només es pot fer a la taula i queda prohibit el ball.

També et pot interessar

stats