Quatre úniques corals participen en el certamen d’havaneres de Torrevella, que no tindrà caràcter competitiu per la pandèmia

La situació sanitària obliga a adaptar el certamen, que s’allargarà fins dissabte.

Una de les corals que va participar en una edició anterior del certamen
Una de les corals que va participar en una edició anterior del certamen / Patronat d'Havaneres

Torrevella celebra a partir d’aquest dimecres l’edició més atípica del seu consolidat Festival d’Havaneres i Polifonia. La situació sanitària ha obligat a suspendre el caràcter competitiu de la 66 edició del certamen i a convidar únicament quatre corals. Així mateix, la pandèmia ha reduït a només quatre dies les vetlades –fins diumenge– i a reduir l’aforament del recinte de las Eras de la Sal a 480 espectadors.

Les quatre corals participants no podran tindre més de 25 components. A més, participaran deu solistes acompanyats al piano i l'Orquestra Simfònica de Torrevella. El vicepresident del Patronat d'Havaneres, José Antonio Quesada, ha destacat que, tot i les dificultats, les mesures higièniques i sanitàries, a més de la urgència de temps, s'ha plantejar un gran programa per a enguany.

Quesada ha admés que, tot i no ser competitiu, sí que és un tribut a l'havanera, símbol d'identitat de Torrevella. Aquest dimecres, a les 22.30 hores, començarà el certamen amb l'actuació de l'Orfeón de Torrevella, seguit pel Coro de Jóvenes de Madrid, agrupació que ha obtingut el premi del públic en dos ocasions, així com Premi Nacional Ciutat de Torrevella en la passada edició.

Les vetlades del dijous i del divendres tindran un format semblant: una primera part de cantants guanyadors i finalistes del Concurs Internacional d'Havaneres per a Solistes de Torrevella i una actuació coral. Demà dijous actuaran les sopranos Pepa Maciá i María Maciá –aquesta última, guanyadora del primer Certamen de Solistes– i el baríton Pablo López, que també va guanyar el certamen. Estaran acompanyats al piano per Selena Cancino. L'actuació coral serà a càrrec del cor de cambra Ad libitum de Quart de Poblet, a qui el jurat va atorgar la Menció d'Honor el 2016.

Despús-demà, el divendres 24, actuaran les sopranos Luca Espinosa i Mireia Dolç, guanyadores del concurs en aquesta categoria, i el tenor José Manuel Delicado. Jorge Carrasco els acompanyarà al piano. Tancarà la vetlada el cor Vokal Ars, premiat en una edició anterior.

El certamen es clausurarà el dissabte 25 amb una gala de solistes lírics locals i l'Orquestra Simfònica de Torrevella. Les sopranos Cora Sánchez i Concepción Pérez-Boj i els tenors Francisco Moreno i Alberto Ballesta participaran en el tancament d’aquesta 66 edició del Festival d’Havaneres i Polifonia.

També et pot interessar

stats