Quatre positius a la presó de Picassent obliguen a aïllar 180 interns i 14 funcionaris

Acaip denuncia caos en la gestió de la traçabilitat del virus.

La presó de Picassent, a l'Horta, des de l'exterior
La presó de Picassent, a l'Horta, des de l'exterior / Europa Press

Quatre casos positius per Covid-19 en la presó de Picassent han obligat a posar en quarantena a la meitat del mòdul d'infermeria de preventius i al mòdul sencer de dones. L'aïllament afecta 180 presos i 14 funcionaris del centre que havien treballat als mòduls on s'han detectat els contagis, segons ha explicat a À Punt Notícies Alberto Téllez, secretari de Salut Laboral de l'Agrupació de Cossos de l'Institucions Penitencaries (Acaip).

Els quatre casos nous corresponen a dues dones i dos homes que estan en aïllament sanitari. El sindicat CSIF ha informat en un comunicat que un dels contagiats era un metge que va presentar símptomes el passat 22 de setembre i va contagiar almenys dues internes. El quart contagiat és, segons CSIF, un intern que va eixir de la presó a l'hospital per motius diferents de sospites de Covid-19 i que va estar després al mòdul d'infermeria abans que li comunicaren que era positiu.

Davant aquesta situació, el comité de seguretat i salut de la presó s'ha reunit aquest dimecres per a abordar el protocol a seguir. Téllez, que ha participat en representació d'Acaip, s'ha mostrat crític amb l'empresa encarregada de vetlar per la seguretat dels treballadors de presons. Segons explica, 48 hores després de comunicar-li que sis funcionàries havien estat en contacte amb dones contagiades, encara no s'han posat en contacte amb elles per a determinar si són contactes estrets i si cal fer-les una PCR. "Ens pareix una barbaritat", assegura.

Acaip denuncia mancances en el protocol de seguretat contra la Covid-19 i adverteix que la situació ha empitjorat "dramàticament" en les últimes setmanes a la presó de Picassent perquè durant l'estat d'alarma "es va poder contindre prou bé el virus". Un escenari paregut ocorre a la resta de presons valencianes, encara que Téllez no ha pogut precisar dades de contagis. El representant sindical atribueix aquesta situació a la pressa per obrir les presons una vegada va començar la nova normalitat.

També et pot interessar

stats