Quatre nous positius eleven a 27 el total d’afectats en el brot de Castelló

La Generalitat ha desinfectat aquest dilluns les zones comunes del grup Sant Llorenç.

VÍDEO | Quatre nous positius eleven a 27 el total d’afectats en el brot de Castelló

La Conselleria de Sanitat ha confirmat quatre nous casos positius que eleven a 27 el total de persones afectades pel brot de Covid-19 detectat a la ciutat de Castelló. Així ho ha assenyalat el departament que dirigeix Ana Barceló, que apunta que Salut Pública continua desplegant l’estudi de contactes en el brot declarat en la capital de la Plana.

Aquest dilluns, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha desinfectat les zones comunes de sis blocs de cases ubicats al barri de Sant Llorenç després que membres d’una família donaren positiu en les proves de la Covid-19.

Els operaris de neteja s'han dividit en dos grups per a cobrir les zones tant exteriors com interiors. El primer grup s'ha centrat sobretot en les zones comunes: s'estan desinfectant portals, baranes i també escales d'accés als edificis. La plaça Urban, on s'ubiquen els edificis, també centra l'atenció en la neteja, i es desinfecten bancs, papereres i el parc infantil. A l'interior dels edificis el personal se centra, sobretot, en les zones de pas del veïnat: vestíbuls, escales i ascensors.

Les tasques de desinfecció les realitzen deu operaris equipats amb EPI que empren productes desinfectants amb base alcohòlica i hipoclorit sòdic, com estableixen les recomanacions del Ministeri de Sanitat. A més, els ascensors es netegen amb generadors de vapor. Es tracta de la segona vegada que la Conselleria desinfecta aquest barri, ja que ho va fer preventivament a principis de juny com a mesura de xoc davant la situació provocada per la pandèmia.

Tot apunta que l'origen del brot detectat en el barri podria ser la manca de mesures d'higiene i de distanciament social en una festa durant la Nit de Sant Joan. Des de Salut Pública han insistit a dir, però, que la situació està controlada i continuen treballant per a fer el seguiment dels contactes.

A la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat ha confirmat fins ara un altre rebrot, a banda del de Castelló, en un escorxador de Rafelbunyol. De moment en cap de les dues localitats s'ha decretat el reconfinament.

També et pot interessar

stats