Quatre nous brots a la Comunitat Valenciana mentre el focus de Gandia arriba als 114 positius

La xifra de nous contagis repunta fins a 117 nous casos detectats per PCR, la més alta des del 9 de maig.

Quatre nous brots a la Comunitat Valenciana mentre el focus de Gandia arriba als 114 positius
Quatre nous brots a la Comunitat Valenciana mentre el focus de Gandia arriba als 114 positius

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest divendres quatre nous brots de coronavirus a la Comunitat Valenciana. En concret ha informat d’un brot de quatre persones a Cabanes (relacionat amb l’àmbit social), un de sis casos a Elda (d’àmbit laboral), un altre a l’Alcora de tres casos (d’àmbit familiar) i un més a Monfort amb 3 casos (relacionat amb l’àmbit laboral). Amb aquests nous focus ja són 35 els brots actius a la Comunitat Valenciana.

Creix significativament el brot de Gandia amb 30 nous positius. La xifra total de contagiats puja a 114. Sobre el suposat focus de Sant Joan, Sanitat Universal ha tornat a incidir que no hi ha un brot a la platja de Sant Joan d'Alacant i l’ha traslladat a Elx.

A més, Sanitat Universal també ha informat sobre el brot que va tindre lloc en una discoteca de Santa Pola. De les 408 proves analitzades, només s’han confirmat 6 positius. El total creix a 24 casos positius.

Supera el centenar de nous casos

Segons l’últim balanç de la conselleria, la xifra de nous contagis les últimes 24 hores ha repuntat fins a 117 casos detectats per PCR, la xifra més alta des del 9 de maig (quan es comptabilitzaven PCR i tests ràpids). Per províncies, 15 se situen a Castelló, 35 a Alacant i 50 a València. La xifra total puja a 12.451 persones.

Als hospitals valencians hi ha 70 pacients ingressats, set més que ahir dimarts: 13 als centres de Castelló i 14 més als d’Alacant, mentre que a València n’hi ha 43. Les unitats de cures intensives de Castelló continuen sense pacients, però a la d’Alacant en queden tres i a la de València, quatre.

D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha viscut una nova jornada sense defuncions, de manera que el total de morts vinculades a la Covid-19 se situa en 1.477 persones des del començament de la pandèmia.

Barceló demana prudència

En vista al creixement dels nous brots, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha llançat un missatge de prudència. “No podem abaixar la guàrdia. La irresponsabilitat d'uns pocs ens afecta a tots”, ha apuntat. En aquest sentit, ha insistit que s’ha de continuar complint amb les mesures d'higiene i protecció i pensar que el risc de contagi continua i “la millor prevenció és la distància social i la prudència”.

Hi ha 84 sanitaris contagiats des de l'11 de maig

Des del començament de la pandèmia, s'han notificat 52.918 casos de coronavirus confirmats en personal sanitari a tot Espanya, dels quals 2.498 s'han infectat des de l'11 de maig passat. D'aquests, 84 han sigut a la Comunitat Valenciana, segons l'últim informe publicat pel Ministeri de Sanitat.

Catalunya és la comunitat autònoma on s'han registrat més casos de sanitaris contagiats des de l'11 de maig (649), seguida de Castella-la Manxa (575), Madrid (452), Aragó (165), Castella i Lleó (151) i Navarra (103).

També et pot interessar

stats