Els quatre municipis amb repunts preocupants de Covid-19 després del cap de setmana

La incidència acumulada a Utiel, Benicarló, Callosa d'en Sarrià i Xàtiva supera el llindar dels 400 casos.

Els quatre municipis amb repunts preocupants de Covid-19 després del cap de setmana
Els quatre municipis amb repunts preocupants de Covid-19 després del cap de setmana

Les últimes dades per municipis publicades dimarts per la Generalitat parlen d'una baixada generalitzada de contagis. Tot i això, hi ha algunes zones on els positius es mantenen i han continuat creixent de manera sostinguda durant el cap de setmana, fet que ha provocat repunts en la incidència acumulada. És el cas de municipis com ara Utiel, Benicarló, Callosa d'en Sarrià o Xàtiva, on els contagis estan augmentant contradient fins i tot la tendència que dibuixen en les últimes setmanes els seus departaments de salut.

A Utiel (Plana d'Utiel-Requena), la incidència acumulada s'incrementa en cada recompte. En l'última actualització frega els 600 casos per cada 100.000 habitants durant les darreres dues setmanes i quasi duplica la de l'àrea sanitària de Requena (322). Només entre divendres passat i dilluns s'han detectat 26 persones infectades. El regidor de Benestar Social, Fernando Arenas, alerta que procedeixen sobretot de brots socials o familiars i demana al veïnat molta precaució en les reunions.

La incidència acumulada ha caigut pràcticament en tots els pobles que integren l'àrea de salut de Vinaròs, però a Benicarló i Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) continua estant massa elevada, ha alertat l'alcaldessa d'aquesta primera localitat, Xaro Miralles. Als dos pobles se superen els 400 contagis per cada 100.000 habitants i han sumat en els últims quatre dies 44 i 12 nous positius, respectivament.

Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa) és un altre dels municipis que presenta una tendència sostinguda a l'alça que ha encés totes les alarmes. Amb nou infeccions més des del cap de setmana, la incidència acumulada supera també els 400 positius per cada 100.000 habitants en els últims catorze dies. L'alcalde, Andrés Molina, ha assegurat que hi ha "preocupació absoluta" en l'equip de govern local i ha demanat a la ciutadania que "es responsabilitze del que està passant".

D'altra banda, fa una setmana que l'Ajuntament de Xàtiva (Costera) va alçar les mesures extraordinàries perquè la incidència acumulada queia clarament i ja estava per davall dels 300 casos. Dies després, tornem a parlar de 400 positius per cada 100.000 habitants i més de 60 nous contagis en només una setmana.

També et pot interessar