Quatre municipis de més de 20.000 habitants no registren cap brot des del final de l'estat d'alarma

Xàbia, Alaquàs, el Campello i Mutxamel no han registrat cap focus de contagi des de la fi de l'estat d'alarma.

Imatge: Manu Bruque (EFE)
Imatge: Manu Bruque (EFE)

A la Comunitat Valenciana, des que va finalitzar l'estat d'alarma, només quatre dels 65 municipis de més de 20.000 habitants s'han lliurat dels brots de coronavirus. Es tracta de Xàbia (Marina Alta), Alaquàs (Horta Oest), el Campello i Mutxamel (Alacantí). És a dir: en cap d'aquestes localitats s'han registrat contagis per relació directa que afecten a tres o més persones.

Entre aquests quatre municipis destaca el cas de Xàbia, amb una incidència acumulada de 28,98 casos per a 100.000 habitants en els últims catorze dies, segons la darrera actualització d'aquest divendres. La xifra se situa molt per sota de la mitjana actual de la Comunitat Valenciana, que segons les últimes dades del ministeri se situa en 115 casos per cada 100.000 habitants en el mateix període. Els municipis de Mutxamel (78,89) i el Campello (84,66) també presenten una incidència acumulada inferior a la mitjana.

En canvi, el municipi d'Alaquàs queda per damunt de la mitjana de la Comunitat, amb una incidència acumulada de 145,46 PCR+ per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies. Aquesta dada indica que, encara que no s'hagen registrat brots al municipi de l'Horta Sud, el volum de casos a nivell individual s'ha situat per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana en les últimes dues setmanes.

Si no es té en compte el volum poblacional, ara per ara, 216 municipis dels 542 que té el territori valencià (un 40%) han comptabilitzat almenys un d'aquests brots. També cal tindre en compte que encara hi ha 111 poblacions al nostre territori que no han registrat cap cas de Covid-19.

També et pot interessar

stats