Quatre de cada deu joves valencians ha necessitat ajuda econòmica durant el confinament

El Consell Valencià de la Joventut alerta que l’edat d’emancipació puja per la dificultat de trobar treball i pel preu de la vivenda.

VÍDEO | Quatre de cada deu joves valencians ha necessitat ajuda econòmica durant el confinament

El 70% dels joves valencians han modificat la seua situació laboral com a conseqüència de la pandèmia, el 40% ha necessitat ajuda econòmica durant el confinament i el 12% ha hagut de tornar a la llar familiar o demanar diners a la família. Aquestes són algunes de les conclusions de l’estudi sobre l’impacte de la Covid-19 presentat pel Consell Valencià de la Joventut entre 650 enquestats.

De l’informe s’extrauen conclusions dramàtiques per a aquest sector de la població, com el fet que l’edat d’emancipació puja als 32 anys per la dificultat de trobar faena i pel preu de l'habitatge. “Les dades demostren que la situació no és favorable i que les perspectives de futur tampoc ho són”, ha expressat Pilar Blasco, presidenta de la institució valenciana. Blasco ha emfatitzat que la situació passa perquè es reforcen les polítiques actives d’ocupació juvenil i reforçar el parc de vivenda pública.

L’enquesta revela que un de cada quatre joves s’ha vist immers en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). També que aquells que viuen a la província de Castelló i han aconseguit mantindre l’ocupació, són els que més han teletreballat: un 49%, enfront dels de la resta del territori, que ho han fet en un 35%.

També et pot interessar

stats