En quarantena 45 alumnes de Torrevella per dos casos de Covid-19 en dos centres escolars

La primera setmana de classes va acabar amb 32 aules de 12 centres confinades.

Tornada a classe en un col·legi de València
Tornada a classe en un col·legi de València / Generalitat

Un total de 45 alumnes de dos aules dels col·legis Ciutat de la Mar i La Puríssima de Torrevella es troben en quarantena després del positiu en Covid-19 de dos companys, segons ha confirmat el regidor d'Educació i director del Ciutat de la Mar, Ricardo Recuero.

Es tracta de les aules d'un alumne de cinqué de Primària del CEIP Ciutat de la Mar i un altre de batxillerat del centre concertat La Puríssima, els familiars de la qual han confirmat aquest passat cap de setmana el positiu dels dos menors.

Salut Pública ja ha informat als centres de la situació, que han posat en marxa el protocol per a localitzar els 25 alumnes de primària i els 20 de batxillerat que han tingut contacte amb els dos positius, perquè es mantinguen en quarantena.

Hi ha 32 aules confinades en la primera setmana de curs

Hi ha 32 aules confinades en la primera setmana de curs

La Conselleria d’Educació ha informat que la primera setmana del curs, en la qual l’alumnat s’ha incorporat de manera progressiva a les aules, s’ha viscut amb normalitat en el 99,93 % dels 47.000 grups d’alumnes dels 1.845 centres educatius valencians.

Segons aquestes dades, només 12 centres educatius valencians (el 0,07%) finalitzen la primera setmana de classe amb confinament d’alumnat determinat per les autoritats sanitàries. Les autoritats sanitàries han determinat el confinament de tot l’alumnat o part d’aquest en només 32 classes d’aquests 12 centres.

Per províncies, hi ha 3 centres educatius de la d’Alacant que tenen alumnes confinats de 4 grups. A Castelló, alumnes de 15 grups de 3 centres són els que s’han hagut de confinar. A València, hi ha 13 grups que tenen alumnes confinats i pertanyen a 6 centres educatius.

D’altra banda, Salut Pública ha decidit retardar la tornada a classe d’una aula del col·legi Els Germanells de Rafelbunyol com a mesura preventiva pel positiu d’una alumna, els companys i la professora de la qual van donar negatiu en les proves.

Encara que estava previst que aquest grup tornara a les classes aquest dilluns, s’ha preferit retardar l’entrada al dimecres o el dijous.

A Burjassot, en el col·legi Miguel Bordonau estan a l’espera dels resultats de les proves dels alumnes i un professor que han estat en contacte amb un alumne que ha donat positiu, han indicat fonts de l’Ajuntament, que han assenyalat que es tracta d’un grup bambolla.

En el CEIP Clara Campoamor de Paterna també estan pendents dels resultats de dos xiquets, una situació que ha afectat dues aules del centre amb 24 alumnes.

Aquest dilluns s’han fet proves a un grup de 23 xiquets i xiquetes i el mestre d’una aula del col·legi públic Angelina Abad de Vila-real que estan confinats des de fa cinc dies després que un xiquet donara positiu en Covid-19.

A Vila-real hi ha una altra escola, el col·legi Pasqual Nácher, que té una classe en quarantena per un possible cas de contagi. A l’alumne afectat també li faran la PCR.

També et pot interessar

stats