Quarantena per a 100 milions de persones als Estats Units

La Xina registra el cinqué dia amb menys de deu morts per coronavirus i assenyala que la majoria de contagis són provinents de l’estranger.

El president dels Estats Units, Donald Trump, després de la sessió informativa diària sobre la crisi del coronavirus el passat 20 de març a Washington
El president dels Estats Units, Donald Trump, després de la sessió informativa diària sobre la crisi del coronavirus el passat 20 de març a Washington / Jonathan Ernst (Reuters)

Els estats de Louisiana, Delaware i Ohio van ordenar aquest diumenge als seus residents que es queden a casa, de manera que més de 100 milions de persones estan ja en quarantena per a intentar reduir la ràpida expansió del coronavirus als Estats Units, on hi ha més de 30.000 casos i centenars de morts. Ja és el tercer país del món en casos.

Amb aquests tres nous anuncis, són almenys huit els estats del país que han instat la seua població a evitat eixir al carrer per a qualsevol activitat que no siga “essencial” després de les ordes de Califòrnia, Nova York, Illinois, Oregon, Washington, Nova Jersey i Connecticut. El primer estat a prendre aquesta mesura va ser Califòrnia, considerada la cinquena economia mundial, on els 40 milions d’habitants estan en quarantena des de divendres passat. A aquests estats es va sumar a més la ciutat de Filadèlfia, la major urbs de Pennsilvània, que va decretar la quarantena aquest diumenge per a 1,5 milions d’habitants.

L’expansió de la malaltia preocupa el president Donald Trump, que va posar la Guàrdia Nacional a la disposició dels estats de Washington, Nova York i Califòrnia. “Aquests estats han sigut els més afectats”, va assegurar el governant després de la reunió diària que té per objectiu aplanar la corba de contagis i morts. Efectius de la Guàrdia Nacional faran costat a aquests estats en la construcció d’unitats per a albergar malalts i garantiran el proveïment.

En la mateixa roda de premsa, el vicepresident, Mike Pence, va informar que almenys 254.000 persones ja s’han fet la prova del coronavirus i que més de 30.000 van donar positiu. Aquest nombre situa el país en el tercer lloc en les estadístiques mundials de contagis, per darrere de la Xina i Itàlia i seguit d’Espanya.

Els contagis per coronavirus van arribar al cor de la política a Washington, on ha donat positiu el senador Rand Paul, la qual cosa va portar quatre legisladors republicans més a estar en quarantena voluntària. Això complica les opcions d’aprovar mesures per a combatre els efectes de la crisi sanitària, perquè hi ha menys vots per a arribar als 60 necessaris per a portar avant el paquet legislatiu.

Cinqué dia amb menys de deu morts a la Xina

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat aquest dimecres que les defuncions per la pneumònia Covid-19 ascendeixen a nou al seu territori, el cinqué dia consecutiu en què l’estadística es manté en un sol dígit.

El nombre total d’infectats diagnosticats a la Xina des de l’inici de la pandèmia és de 81.093, entre els quals han mort 3.270 persones. També s’ha donat d’alta 72.703 persones després d’haver superat amb èxit la malaltia, per la qual cosa la xifra de contagiats “actius” al gegant asiàtic és de 5.120, dels quals 1.749 estan en estat greu (1.699 d’ells a Wuhan).

El passat dia 12, el govern xinés va declarar que el pic de transmissions havia arribat a la fi al país asiàtic, i des de llavors l’estadística l’han protagonitzada els anomenats casos “importats”, provinents d’altres països.

També et pot interessar

stats