Puja el nombre de morts a Espanya després de quatre dies de caigudes

El nombre de nous positius també ha augmentat en 5.478, i la xifra de contagis supera ja els 140.000.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha informat que Espanya ha registrat 743 morts amb coronavirus en 24 hores. Són 106 més que en l'últim balanç, un increment del 5,6%. Això suposa una pujada després de quatre dies de baixades i situa el nombre total de defuncions en 13.798. Pel que fa a la xifra de nous contagis, en les últimes hores se n'han detectat 5.478, 1.205 més que dilluns i vora un 4% més. Així, el nombre de pacients amb coronavirus a tot l'Estat és de 140.510.

Amb aquestes xifres, Espanya és el primer país del món amb més morts per cada milió d'habitants i el segon en termes absoluts per darrere d'Itàlia (16.523). A més, també és el segon del món amb més contagis per darrere dels Estats Units (368.449).

També augmenten considerablement les altes. En aquests moments hi ha 43.208 persones que han superat el coronavirus, 2.771 en les últimes hores, que "són més del 30% dels casos notificats", ha destacat la doctora Sierra.

Per contra, baixa la pressió sobre les UCI, però amb menys força que ahir. Segons ha informat el departament que dirigeix Salvador Illa, hi ha 7.069 pacients en l'UCI, 138 més que dilluns i un total de 63.093 persones hospitalitzades, 3.431 més des de l'últim balanç. El creixement dels ingressos en l'UCI i de les hospitalitzacions és de l'1,9 % i del 5,75%, respectivament.

Dels nous casos registrats a tot l'Estat, 109 són a la Comunitat Valenciana, que té un total de 7.743 i 762 persones mortes (35 més en les últimes 24 hores), segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal. A més, 173 pacients han rebut l'alta i la xifra de persones curades ascendeix ja a 1.103.

Sierra: “Les inflexions es deuen a les mesures de distanciament social”

Segons María José Sierra, cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, les xifres d'aquest dimarts "confirmen la tendència a la baixa", malgrat el repunt de dades que s'ha registrat a causa de l'acumulació de casos notificats en cap de setmana. Així, ha explicat que les estadístiques reflecteixen dos canvis de tendència en la corba de contagis a partir del 25 de març i del 2 d'abril.

Sierra ha ressaltat que les inflexions en les corbes es deuen a les mesures de distanciament social i que ara els esforços estan centrats en les mesures que cal prendre en la fase de transició o desescalament en la qual, ha dit, cal intensificar la vigilància i la detecció precoç. “És la primera vegada que ens enfrontem a una pandèmia així i cap país en tenim les claus, per això ens basem en el que ens diguen els experts”, ha indicat.

Estudi per a detectar els asimptomàtics positius

El Ministeri de Sanitat prepara un estudi de seroprevalença ampli i representatiu de la població per a obtindre una mostra del percentatge de la població que ha passat ja la malaltia. “Són tests d’anticossos que utilitzarem per als estudis de seroprevalença, però també per al suport diagnòstic en hospitals o residències d’ancians, com a suport a les proves PCR”, ha explicat Sierra.

La policia detecta "un cert relaxament" en el confinament

La policia ha informat en el informe diari que ha notat “un cert relaxament” en l’obligació de confinament i, per això, ha anunciat un increment de la vigilància per la nit i més controls aquests dies festius per a evitar el moviment de persones i vehicles.

En les últimes hores s’han detingut 125 persones i se n’han denunciat 11.823 per botar-se el confinament sense justificació.

Respecte a la Unitat Militar d’Emergències (UME), aquest dimarts té 7.739 militars en 222 localitats realitzant tasques de desinfecció i suport logístic com ara el trasllat de la donació de productes de llauradors de València a residències de majors a Castelló.

També et pot interessar

stats