Puig, satisfet perquè el repartiment dels fons Covid arreplega les reivindicacions valencianes

El president de la Generalitat assegura que el criteri poblacional és “la direcció correcta” per a reformar el sistema de finançament.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita aquest dimecres de la planta d'energia solar fotovoltaica de Xixona
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la visita aquest dimecres de la planta d'energia solar fotovoltaica de Xixona / À Punt NTC

El govern valencià està satisfet amb els 1.463 milions d'euros que, segons calcula, li corresponen a la Comunitat Valenciana del fons que ha aprovat el govern espanyol perquè les comunitats autònomes puguen pal·liar els efectes del coronavirus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat de forma molt positiva els canvis introduïts perquè el factor de població es tinga en compte en el repartiment dels 16.000 milions pressupostats per a la recuperació autonòmica després del coronavirus perquè han sigut “molt acceptats”.

Puig s'ha felicitat perquè el govern d'Espanya ha tingut en compte l'opinió de la Generalitat. “Estem satisfets i pensem que aquesta és la direcció correcta per a la reforma del sistema de finançament, que és absolutament irrenunciable”, ha afegit. Així, ha posat en valor que “per primera vegada” en un repartiment, “la decisió del govern d'Espanya s’acosta al que demana la Comunitat Valenciana”.

El cap del Consell ha indicat que el més important és el que s'anuncia: “que, en tots els trams en què s'havia de definir un repartiment just, s'hi ha anat sumant la població”. Puig ha opinat que és un “element clau” per a la Comunitat Valenciana i ha sostingut que “el criteri fonamental ha de ser la població”. Malgrat això, ha considerat positiu que en el primer tram s'haja respectat que les comunitats amb és efecte de la pandèmia tinguen més suport.

L'oposició, tot i això, no ho veu de la mateixa manera i critica que la Comunitat Valenciana ix perdent perquè el repartiment la discrimina en comparació amb altres territoris, com ara el País Basc i Navarra.

També et pot interessar

stats