Puig reafirma que “Europa és l'esperança” per al poble valencià

En el Dia d'Europa, el president de la Generalitat assegura que la Unió Europea ha de respondre a l'emergència sanitària.

Puig reafirma que “Europa és l'esperança” per al poble valencià
Puig reafirma que “Europa és l'esperança” per al poble valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat una resposta de la Unió Europea per a fer front a l'emergència sanitària, econòmica i social conseqüència del coronavirus. Puig ha fet aquestes declaracions en el marc del Dia d'Europa que se celebra aquest dissabte, quan fa 70 anys de la Declaració Schuman.

Així, el cap de l'executiu ha recalcat que Europa “continua sent l'esperança” per al poble valencià, i que per a moltes generacions ha sigut confiança “d'exportació agrícola, de turisme, de democràcia i feminisme i de més cultura i modernitat”, ha afegit.

Des que va començar la crisi sanitària de la Covid-19, Puig ha posat èmfasi en la Unió Europea i ha reclamat un Pla Marshal. A més, ha enviat 330 cartes a mandataris i mandatàries regionals de tota la Unió Europea perquè defenguen un pla europeu “que mobilitze tots els recursos necessaris” per a la reconstrucció socioeconòmica, així com una missiva al president del Comité Europeu de les Regions, el grec Apostolos Tzitzikostas, per a intensificar el paper de les regions europees.

També et pot interessar

stats