Puig proposa un pla integral de turisme i renovar el parc automobilístic

Assegura que la recuperació econòmica serà lenta, difícil i injusta i afectarà amb duresa sectors com el turístic i el de transport.

Imatge de la Plata de la Malva-rosa ara fa un any
Imatge de la Plata de la Malva-rosa ara fa un any / Manuel Bruque (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha afirmat després de la huitena conferència de presidents i presidentes autonòmiques que la recuperació econòmica "serà difícil, lenta i injusta" i dos sectors patiran amb especial virulència l'herència de la pandèmia: el turisme, d'una banda, i el transport públic i la mobilitat, d'una altra.

Per això, el cap del Consell ha reivindicat un pla específic integral de turisme, com ja han plantejat Exceltur i altres patronals i organitzacions. A més, “cal que siguem una destinació segura i aquesta seguretat ha d’estar avalada per un protocol únic europeu, com el que ja existeix en matèria de seguretat sanitària en l’espai Schengen”, ha afirmat Puig.

El president també considera que els ERTO que afectenel sector no només s’haurien d’allargar més enllà de l’estat d’alarma, sinó que haurien de flexibilitzar-se per a poder anar recuperant les plantilles. Puig també demana a les entitats bancàries i al govern espanyol que ajuden les empreses turístiques a l’hora de refinançar els seus compromisos i obligacions.

Renovar el parc automobilístic i apostar pel transport alternatiu

Pel que fa al sector del transport, Ximo Puig també ha proposat que s’aprofite el moment difícil que estem vivint per a fer una renovació tecnològica i ecològica del parc automobilístic, que té una mitjana d’edat de 12,7 anys. “Cal impulsar la indústria de l’automòbil i fer una promoció efectiva de la compra i substitució dels cotxes més contaminants”, ha assegurat el president.

Aquesta mesura s’ha de completar amb la promoció del transport alternatiu i per això, el president de la Generalitat li ha demanat a Pedro Sánchez que reduïsca l’IVA de les bicicletes, les bicicletes elèctriques i els patinets del 21 al 10%.

Puig també confia que “el govern tinga en compte les empreses públiques de transport, perquè necessitaran auxili financer per a tirar avant i han de jugar un paper clau en una mobilitat urbana sostenible”.

També et pot interessar

stats