Puig planteja un decàleg de necessitats al govern espanyol i la resta d'autonomies

Destaquen la necessitat de reprendre competències autonòmiques i d'una solució europea per al turisme.

Puig planteja un decàleg de necessitats al govern espanyol i la resta d'autonomies
Puig planteja un decàleg de necessitats al govern espanyol i la resta d'autonomies

Després de la reunió mantinguda amb els presidents autonòmics i el president del govern, Pedro Sánchez, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat els deu reptes que hi ha plantejat:

  • El moment que estem vivint demana esperança i prudència.
  • Tot i que la cogovernança ha funcionat aquesta setmana amb la Comunitat Valenciana i que el Consell entén la necessitat de mantenir l'estat d'alarma, hi ha certes mesures que tenen a veure amb la vida quotidiana que s'han d'abordar des de la perspectiva local.
  • Cal comunicar bé a la joventut, i pels canals que utilitzen, les normes de cada fase perquè no hi haja transmissions per imprudència en aquesta nova etapa
  • El turisme necessita una solució europea. No valen solucions restringides a l'àmbit espanyol, sinó que "necessitem un espai Schengen sanitari".
  • Les platges no representen un perill perquè són un espai ventilat en què es pot mantenir la distància social, i així ho avala l'informe del Cesic. Ocorre el mateix amb el senderisme i altres esports de natura.
  • La indústria de la mobilitat i les comunicacions, necessita una ajuda potent. En aquest sentit, el cap del Consell ha anunciat que aquest dimarts s'aprovarà una mesura de suport a l'automòbil per tal de millorar el parc mòbil d'Espanya i la Comunitat Valenciana i lluitar contra el canvi climàtic.
  • Cal reprendre l'activitat judicial, ja que la justícia és una activitat essencial i hi ha més de 20.000 judicis suspesos.
  • L'enorme dèficit públic resultant de la situació de l'estat d'alarma s'ha de suplir, ja que les previsions són que a final d'any la falta de recaptació en tota Espanya serà de menys 50.000 milions d'euros, mentre que la despesa haurà ascendit a 60.000 milions. Una situació difícil que, segons el president, només podem superar amb suport europeu i més eficiència per part dels gestors públics.
  • És decisiva la responsabilitat concèntrica, una suma de responsabilitats individuals de la ciutadania, les empreses, els treballadors i treballadores, i la societat civil en conjunt. "Només eixirem bé si ho fem junts i ben coordinats", ha afegit Puig.

Per últim, davant dels esdeveniments de l'última setmana, el cap del Consell ha volgut invocar la figura de Juan Genovés per a dir que necessitem una nova abraçada que elimine l'odi que alguns volen inocular als nostres carrers.

També et pot interessar

stats