Puig no es planteja tancar l'oci nocturn i assegura que els brots estan controlats

Demana un exercici de corresponsabilitat a empresaris i joves perquè es faça amb seguretat.

Gel desinfectant en una discoteca
Gel desinfectant en una discoteca / Joaquin Corchero (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dimecres que a la Comunitat Valenciana no es planteja, de moment, la possibilitat de decretar el tancament total de l'oci nocturn, com han fet en altres comunitats autònomes, com ara la Regió de Múrcia. Encara que el cap del Consell reconeix que hi ha certa preocupació pels rebrots en altres comunitats que "estan pitjor", ha insistit que la traçabilitat del virus s'està aconseguint "en la immensa majoria" dels brots. A les comarques valencianes hi ha, a hores d'ara, almenys 23 focus actius i preocupen especialment els detectats a Gandia, Castelló de la Plana i Peníscola, amb 84, 35 i 24 persones contagiades, respectivament.

Puig ha assegurat que la Conselleria de Sanitat fa "tot el que és necessari" i tracta d'encapsular els brots que s'originen per a evitar que la situació epidemiològica es descontrole a la Comunitat Valenciana. Ha agraït el "gran esforç" que el personal de Salut Pública i Atenció Primària està fent en el rastreig del virus. "Brots n'han sorgit i continuaran sorgint-ne", ha manifestat el president, que ha destacat que la preocupació principal és poder encapsular els focus.

De moment, es descarta la possibilitat d'estendre les restriccions a l'oci nocturn decretades a Gandia (Safor), municipi que concentra el principal brot de Covid-19 pel que fa a nombre de contagis. No hi ha, diu Puig, "cap tipus d'alarma" que permeta decretar un tancament total. El president ha insistit, això sí, en la importància de complir les normes d'higiene i distanciament social i l'ús de la mascareta: "Hem de fer un exercici de responsabilitat perquè l'oci nocturn es faça amb seguretat", ha manifestat.

Així, ha rebutjat que "s'estigmatitze cap sector" i ha defensat que el de la nit compleix les normes. S'ha mostrat confiat en la responsabilitat tant de l'empresariat per a adequar els espais, com dels joves per a usar la mascareta i guardar la distància per aconseguir així un oci segur.

En tot cas, el president de la Generalitat ha garantit que Sanitat prendrà "totes les mesures oportunes" als espais en què es puga produir un avanç dels contagis, com ja s'ha fet a Gandia.

També et pot interessar

stats