Puig, Oltra i Barceló compareixen a les Corts per a explicar la gestió de la Covid-19

La Diputació Permanent es reuneix amb mesures sanitàries excepcionals i deixaran una imatge inèdita en l'hemicicle de les Corts.

L'hemicicle presenta aquest dimecres una imatge insòlita
L'hemicicle presenta aquest dimecres una imatge insòlita / À Punt NTC

Les Corts reprenen l'activitat aquest dimecres després de més d'un mes de paralització des que es va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i la titular de Sanitat Universal, Ana Barceló, informaran sobre la situació sanitària i les diferents actuacions del Consell contra la pandèmia.

La reunió de la Diputació Permanent es farà amb mesures sanitàries excepcionals. La majoria dels 99 representants de la ciutadania valenciana seguiran la sessió des de casa de manera telemàtica com a espectadors, igual que periodistes i persones de risc, perquè només hi poden participar els 21 parlamentaris que integren la Diputació Permanent.

No podrà accedir a l'hemicicle ningú que haja tingut contacte amb un positiu les dues últimes setmanes ni que presente algun símptoma. Els 19 diputats i diputades han de mantindre la distància de dos metres i hauran d'estar asseguts en zig-zag. A més, l'ús de mascareta serà "recomanable en tot moment", tal com va acordar dimarts el comité de salut i seguretat de les Corts.

Puig obri la jornada per a oferir un balanç dels impactes sanitaris, econòmics i socials que té la pandèmia, les mesures adoptades i les que seran necessàries després. Tot seguit, Mónica Oltra i Ana Barceló informaran de les actuacions dels seus departaments.

Dijous es votaran els diferents decrets aprovats pel Consell, com les mesures urgents de suport econòmic i financer per als treballadors autònoms o les mesures urgents en l'àmbit de l'educació, la cultura i l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària.

També et pot interessar

stats