Puig obri la porta a tancar la Comunitat Valenciana abans de Tots Sants "si fora necessari"

El cap del Consell afirma que abans d'un confinament perimetral volen analitzar si el toc de queda nocturn redueix els contagis.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en imatge d'arxiu / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat aquest dimarts que "per descomptat" que es tancarà la Comunitat Valenciana abans de la festivitat de Tots els Sants "si fora necessari", però ha matisat que en aquests moments encara no es plantegen aquesta mesura. Primer volen estudiar com evoluciona la pandèmia i els efectes que té la implantació de la restricció de la mobilitat nocturna i la limitació de les reunions a sis persones.

En una entrevista al programa 'Espejo Público', recollida per agències, Puig considera que "les mesures han de prendre's en el moment en el qual siguen més eficaces" i ara per ara, ha afegit que estan veient com evoluciona el seguiment de les mesures restrictives. Amb tot, ha explicat que s'ha de tindre en compte que la població valenciana ha seguit "rigorosament" el primer confinament, que es va complir al 92% i en la primera nit del toc de queda es va observar "una voluntat manifesta de compliment". Per això, ha confiat "plenament" en el desenvolupament d'aquestes mesures amb "la corresponsabilitat".

La pressió hospitalària ha crescut un 50% en una setmana

El cap del Consell ha justificat el fet que la Comunitat Valenciana s'avançara a aplicar les mesures restrictives de la mobilitat entre les 0:00 i les 6:00 hores, perquè encara que les dades epidemiològiques són "bones" respecte a altres regions, "són molt roïnes" perquè hi ha un índex de 171 casos per cada 100.000 habitants d'incidència acumulada en els últims 14 dies. "És evident que aquestes dades estan fora de l'objectiu desitjable d'arribar a menys de 50", ha evidenciat. A més, ha advertit que les dades de la pressió hospitalària són "molt preocupants" perquè han crescut un 50% en una setmana.

Malgrat que per a la contenció bàsica es va contractar més de mil rastrejadors a principis d'estiu i ara se’n disposa de 1.500, Puig ha reconegut que "la propagació tan massiva fa que la traçabilitat es perda en molts àmbits". Per tant, ha avançat que caldrà adoptar "noves decisions restrictives si no som capaços de controlar la situació". Encara així ha destacat que la Comunitat Valenciana està "millor" que tants països com França, els Països Baixos o la Gran Bretanya, la qual cosa "no ha de portar-nos a un missatge d'autosatisfacció".

També et pot interessar

stats