Puig: “Si és necessari, la Generalitat adoptarà més mesures restrictives”

El Consell presentarà aquest dilluns un pla de xoc amb ajudes econòmiques per als sectors més afectats per la pandèmia.

VÍDEO | Puig: “Si és necessari, la Generalitat adoptarà més mesures restrictives”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha dirigit aquest diumenge a la ciutadania en un missatge institucional en què ha volgut donar resposta a la preocupació col·lectiva davant la tercera onada de la pandèmia. Puig ha remarcat que, tot i que venen dies "molt durs", l’atenció sanitària a la Comunitat Valenciana estarà garantida i ha demanat que s'extremen les precaucions.

El cap del Consell ha assegurat que a la Comunitat Valenciana “ja estem en una situació de semiconfinament”, i que aquesta és l’autonomia que més restriccions socials va imposar per Nadal, restriccions que es van endurir encara més el 7 de gener. No obstant, “si és necessari, la Generalitat adoptarà encara més mesures restrictives en l’àmbit de la nostra competència”, ha dit Puig.

931 nous llits per a alleugerir la pressió assistencial

Puig ha posat l’accent en la situació d’estrés hospitalari que tenim, amb 7 de cada 10 llits ocupats. Aquest dissabte, per segon dia consecutiu, s'ha superat la xifra dels 7.000 contagis diaris. Per a alleugerir la pressió assistencial del sistema sanitari valencià, Puig ha anunciat que s’han habilitat 931 nous llits als hospitals auxiliars de campanya (280), en espais addicionals, i en la sanitat privada.

El cap del Consell ha reiterat que el territori valencià lidera el procés de vacunació, 25 punts per damunt de la mitjana estatal, i que els i les professionals valencians ja han posat 87.000 vacunes, més del 92 % de les dosis que s’han rebut. En el 80 % dels centres de majors s’ha administrat ja la primera dosi als residents i al personal laboral. Aquest diumenge s’ha administrat ja la segona dosi en algunes residències.

Pla de xoc amb ajudes econòmiques als sectors més afectats

El president ha avançat també que la Generalitat presentarà aquest dilluns un pla de xoc amb ajudes econòmiques destinades als sectors més perjudicats per les restriccions contra la Covid-19, després que aquesta setmana s’haja arribat a un acord amb les diputacions, els ajuntaments, l’empresariat i els sindicats.

Segons el cap de l'executiu valencià, aquest pla serà l’instrument econòmic “més potent fins ara” per a mantindre l'ocupació i l'activitat de les empreses més afectades mentre que avança la vacunació i es recupera la normalitat.

Isabel Bonig insta a Puig a “prendre mesures”

La líder dels populars valencians, Isabel Bonig, ha instat el president de la Generalitat a “prendre mesures” contra la Covid-19 i ha lamentat que el seu discurs “mostra que no és conscient de la realitat”, perquè, a parer seu, la Comunitat Valenciana “està desbordada i la sanitat, saturada”.

Així ho ha indicat en un missatge publicat en Twitter, on li ha retret que “s’haja limitat a donar les mateixes indicacions de sempre, com llavar-se les mans o mantindre la distància”.

També et pot interessar

stats