Puig: “El Nadal no es viurà com es fa habitualment, hi haurà restriccions”

El president signarà divendres la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al 9 de desembre.

Puig, aquest dijous durant la presentació de la campanya de conscienciació contra les agressions al personal sanitari
Puig, aquest dijous durant la presentació de la campanya de conscienciació contra les agressions al personal sanitari / À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut aquest dijous que les properes festes de Nadal “no es viuran com es fa habitualment” perquè “hi haurà restriccions” a causa de la pandèmia de Covid-19. La Comunitat Valenciana, immersa en el pic de la segona onada, encara no ha aconseguit doblegar la corba epidemiològica de contagis, amb més de 1.900 de nous sols en les últimes 24 hores. Amb aquesta situació, el cap del Consell diu que cal ser “conscients” de la realitat que imposa la crisi sanitària per al període nadalenc.

Durant la presentació d'una campanya de conscienciació contra les agressions al personal sanitari, Puig ha confirmat que signarà aquest divendres el decret per a allargar fins almenys el 9 de desembre el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. La vigència de les altres mesures restrictives que hi ha actives en el territori, com ara el toc de queda o les limitacions a sis persones en reunions, també s'estén fins a eixa data. Segons ha dit, el govern valencià no es precipitarà a retirar les mesures i quan arribe el 9 de desembre avaluarà la situació de la pandèmia per a prendre les decisions que estimen les veus expertes que l'assessoren sobre la Covid-19.

La implantació de noves mesures restrictives per al Nadal amb l'objectiu d'evitar una crescuda de casos després d'aquesta festivitat és una possibilitat que ja va avançar dimecres la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. “Estudiarem mesures, tot el que puga significar un augment de les relacions socials i, evidentment, el Nadal comporta un augment de reunions tant familiars com socials”, va manifestar. En eixe sentit, el president ha recordat que allò important del Nadal “és el sentiment i no la manera d'expressar-lo”. Ara, ha dit, “hem de viure condicionats” per la crisi sanitària.

Puig també ha recordat que el Consell Interterritorial de Salut treballa per a consensuar unes mesures generals en tot l'Estat, i ha apostat perquè hi ha com més harmonització millor entre les comunitats autònomes. A la població li ha demanat “comprensió” i ha recomanat avançar les compres del Nadal per a evitar “aglomeracions” en l'últim moment.

També et pot interessar

stats