Puig: “Madrid és Espanya, però Espanya és molt més que Madrid”

El president de la Generalitat reclama cohesió i no confrontació política en la pandèmia.

El president del Consell, en una imatge d'arxiu
El president del Consell, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat “cohesió” per a contrarestar la “confrontació” abans de participar a Madrid en el Dia de la Hispanitat. En declaracions als periodistes, Puig ha advertit que “Madrid és Espanya però Espanya és molt més que Madrid” i que “el procés invisible és tan contraproduent com el procés català”.

Puig ha al·ludit a la pandèmia del coronavirus per a subratllar que “una situació excepcional com la que estem vivint exigeix la màxima fortalesa de les institucions per a generar seguretat i confiança als ciutadans”. El president del Consell he reiterat que “les institucions no estan per a confrontar sinó per a cooperar” i ha advertit que “utilitzar la institució per a la confrontació produeix la desafecció”.

“La partidització de la institució activa com un dissolvent de l’afecció democràtica. Madrid és Espanya però Espanya és molt més que Madrid. Espanya s’enfortirà en la mesura que siga com és, amb més cohesió social i amb major cohesió territorial”, ha assegurat. Puig ha recalcat que “Espanya ha de ser un espai de convivència” i “d’igualtat més enllà de l’essencialisme identitari”. “Les banderes, si no uneixen, són símbols inútils per a la convivència”, ha resolt.

També et pot interessar

stats