Puig espera que la distribució de fons europeus corregisca desequilibris entre autonomies

El president de la Generalitat assisteix a la conferència de presidents autonòmics que té lloc a La Rioja.

Puig, a l'arribada a la conferència de presidents
Puig, a l'arribada a la conferència de presidents

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat hui a l’entrada de la conferència de presidents autonòmics que té lloc a San Millán de la Cogolla (La Rioja) que defendrà que els fons europeus s’aprofiten per a corregir els desequilibris entre autonomies.

El repartiment dels fons de recuperació europeus i la situació epidemiològica actual, amb nombrosos rebrots a Espanya, centraran la reunió que manté el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics aquest divendres. Aquest argument de Puig faria que les autonomies amb una renda inferior (la valenciana està un 12% per sota) tinguen més recursos per a convergir en la mitjana i potenciar la cohesió.

“És un gran moment per a avançar en la convergència entre les comunitats autònomes”, ha afirmat als periodistes a l’entrada al monestir de Yuso, i es mostrava de nou esperançat amb el pla de reactivació de la Unió Europea. El president valencià ha destacat que aquest espai multilateral s’ha reforçat en aquest temps gràcies a les catorze videoconferències telemàtiques durant la pandèmia sumades a aquesta de presencial. “Aquest és el camí: el de la cogobernança, la corresponsabilitat i el de pensar en l’interés general i no el particular”, ha defés.

També ha anomenat la corresponsabilitat en la gestió del pla europeu i que les comunitats autònomes participen en el disseny i el desenvolupament del pla de reformes que ha de presentar el govern espanyol a la UE, però sobretot que tinguen capacitat de gestió.

El president del Consell també ha reiterat la preocupació pel canvi de tendència de la pandèmia i ha confiat en el “gran equip” d’atenció primària i rastreig de casos de què disposa la Comunitat Valenciana per a “intentar que s’encapsulen adequadament els brots que estan sorgint”. “Tothom ha de tindre un objectiu comú i cada persona ha d’assumir la seua responsabilitat. Podrem eixir d’aquesta situació si cada u fa el que li correspon”, ha reivindicat el president Puig.

També et pot interessar