Puig descarta ampliar les restriccions per la Covid-19

El president de la Generalitat anuncia un fons de 120 milions per a ajudar les empreses i autònoms afectats per la pandèmia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Cárdenas (Efe)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat, novament, l'aplicació de noves restriccions per a frenar l'augment dels contagis per la Covid-19 que demanen obertament els socis del Botànic de Compromís i Unides Podem davant l'empitjorament de la situació epidemiològica. La formació de Mónica Oltra aposta ja per tancar la restauració i avançar el toc de queda; la de Rubén Martínez Dalmau, per tornar a un confinament domiciliari i suspendre les classes presencials.

Ximo Puig assegura que la Comunitat Valenciana ja viu un confinament parcial i veu menys necessari ampliar-ho que el fet que la ciutadania complisca les normes. "La prioritat en aquests moments és es complisquen les normes. No per augmentar les restriccions augmentarem la capacitat de resposta", ha defés el cap del Consell, abans de fer una crida col·lectiva a "complir allò que ja està vigent".

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió amb representants de les corporacions provincials, locals i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, als quals ha presentat un fons d'ajudes per a pal·liar l'impacte de la crisi sanitària en l'economia.

120 milions per a empreses i autònoms afectats per la Covid-19

El cap del Consell els ha anunciat la creació d'un fons de cooperació Covid especial de 120 milions que proporcionarà als municipis valencians capacitat econòmica per a ajudar les empreses i autònoms.

El fons comptarà amb una aportació del 50% de la Generalitat, el 30% de les diputacions i el 20% els ajuntaments. Es vehicularà a través dels consistoris, i es formalitzarà mitjançant un decret llei, segons ha explicat Puig.

L'objectiu d'aquest fons és arribar a 33.000 empreses i autònoms dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia, com l'hoteleria, l'oci, les activitats recreatives, les activitats culturals i les agències de viatge, que han perdut una part fonamental de la seua facturació en els últims mesos.

També et pot interessar

stats