Puig demanarà participar en el disseny dels fons europeus de recuperació

Aquest dilluns té lloc la conferència de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez que també comptarà amb l'assistència de la presidenta de la Comissió Europea.

El president Ximo Puig durant una conferència telemàtica
El president Ximo Puig durant una conferència telemàtica / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest diumenge una reunió de treball amb el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, preparatòria de la conferència de presidentes i presidents autonòmics que té lloc aquest dilluns. Aquesta serà la 23a trobada entre els líders regionals i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i a la qual assistirà per primera vegada la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Segons ha explicat Soler, en la trobada Puig expressarà la voluntat de la Generalitat de participar de forma activa tant en el disseny com en l'aplicació dels fons europeus per a la recuperació econòmica.

El cap del Consell també exposarà les principals línies d'actuació arreplegades en l'Estratègia Valenciana per a la Recuperació, un pla sorgit dels acords amb agents socials, administracions públiques i grups parlamentaris de les Corts, i que arreplega 400 iniciatives.

Primera reunió després de la declaració del nou estat d'alarma

Aquesta conferència de presidents té lloc després de la declaració del nou estat d'alarma, que ha entrat en vigor aquest diumenge, una mesura que havien demanat onze autonomies. La reunió es farà de manera telemàtica, mentre que Sánchez acudirà presencialment al Senat, juntament amb alguns dels ministres.

El principal tema que es tractarà és la gestió dels fons europeus de recuperació en la qual els presidents autonòmics podran tindre un diàleg directe amb la presidència de la institució europea per a presentar les seues propostes.

També et pot interessar

stats