Puig demana reforçar l’atenció primària i combatre la discriminació a la gent gran

La Generalitat es personarà en el procés contra els policies trànsfobs de Benidorm.

Ximo Puig i Arcadi España durant una reunió amb el comité de veus expertes en Covid-19
Ximo Puig i Arcadi España durant una reunió amb el comité de veus expertes en Covid-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha tornat a reunir aquest dissabte amb el comité de veus expertes en Covid-19, acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

Després, el cap del Consell ha destacat dues qüestions. D’una banda, la importància de reforçar l’atenció primària. “Hem de ser capaços de dotar del màxim pols l’atenció primària per a donar resposta a la detecció precoç i marcar la traçabilitat dels contactes amb les persones que han estat contagiades”, ha assegurat el president.

D’altra banda, Ximo Puig ha alertat del perill de discriminar la gent major i la necessitat de combatre aquestes actituds. “No podem admetre la gerontofòbia entre nosaltres”, ha dt el cap del Consell. “Ja és prou dur que moltes persones grans hagen mort víctimes del coronaviurs, com perquè la pandèmia ens deixe com a herència una certa discriminació objectiva de la gent major”, ha afegit Puig.

Durant la reunió també s'ha insistit en la importància de reduir el temps entre els primers símptomes, l'aïllament i la notificació a Sanitat, la bona comunicació per a combatre la pandèmia i el paper clau d'Europa per a la recuperació econòmica.

La Generalitat es personarà contra els policies trànsfobs de Benidorm

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que la societat valenciana és "oberta, inclusiva i solidària" i que, en aquestes circumstàncies, ha de ser-ho "més que mai" i que les persones que tenen responsabilitat han de ser "més sensibles que mai en la defensa del dret de les persones a ser com vulguen".

Per això, ha anunciat que la Generalitat es personarà en aquest procés perquè "no pot haver-hi el més mínim espai de complicitat" amb les persones que discriminen altres persones, més si ostenten una autoritat.

També et pot interessar

stats