Puig demana "màxima prudència" durant el pont de la Constitució

En l'acte d'homenatge del PSPV a Ernest Lluch, el cap del Consell també ha instat a superar el dúmping fiscal.

Imatge d'arxiu del president Ximo Puig durant una conferència telemàtica
Imatge d'arxiu del president Ximo Puig durant una conferència telemàtica / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la població valenciana "màxima prudència" per a minimitzar els contagis de Covid-19 durant el pont de la Constitució. El cap del Consell ha alertat que si es relaxen les mesures, es poden fer passes enrere tot i els avanços aconseguits.

Puig ha assenyalat que en els darrers dies ha baixat la incidència del virus, la qual cosa fa palesa que la pandèmia "a poc a poc" s'està superant. Malgrat això, el president ha emfasitzat que encara estem "enmig de la pandèmia" i, per tant, la ciutadania ha de ser prudent per a evitar una tercera onada de coronavirus.

El cap del Consell ha posat l'accent en la coresponsabilitat, que considera la clau per a superar la Covid-19. En aquesta línia, Puig ha destacat que "més del 90% dels valencians i valencianes han respectat les recomanacions de les autoritats sanitàries.

“Madrid és una aspiradora de recursos”

El president ha assegurat que “l’efecte capitalitat” fa que Madrid siga una aspiradora de talent, de recursos i de patrimonis i que cal superar el dúmping fiscal. En aquesta línia ha emfasitzat que l'harmonització fiscal plantejada pel govern estatal no és una qüestió de confrontació sinó d’igualtat entre els territoris.

Defensa de la Llei Celaá

El cap del Consell ha defensat la nova reforma educativa, la Lomloe, perquè “avança en la igualtat d’oportunitat de xiquets i xiquetes”. El president també ha criticat que es faça de l’educació un “espai de confrontació i maniqueisme” i ha posat l’accent en el suport més gran que la Llei Celaá donarà als centres educatius públics i mantindrà els concertats.

El president i secretari general del PSPV ha fet aquestes declaracions minuts abans que començara l'acte d'homenatge organitzat pels socialistes a l'exministre Ernest Lluch, "20 anys amb Ernest".

També et pot interessar

stats