Puig defensa que el trasllat de l'hospital de campanya es va decidir per "prudència" i que ja pot atendre pacients

El cap del Consell es reunirà amb alcaldes i la delegació del govern per a coordinar el tancament perimetral.

El cap del Consell, Ximo Puig, aquest dilluns a Burjassot
El cap del Consell, Ximo Puig, aquest dilluns a Burjassot / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el trasllat de pacients de l'hospital de campanya de València a les instal·lacions de La Fe antiga es va realitzar per "prudència" i per a "més confort" dels ingressats. També ha apuntat que ja "es donen les condicions per a poder atendre persones amb total normalitat".

Així s'ha pronunciat el cap de l'executiu valencià en una visita a Burjassot, on ha apuntat que la consellera de Sanitat, Anna Barceló, ha acudit a l'hospital de campanya aquest matí, i que s'hi ha mantingut "en tot moment" presencia tècnica per a garantir la seguretat. No obstant això, no ha detallat si els pacients traslladats tornaran al centre o es mantindran a les instal·lacions a La Fe antiga. Sí que ha assegurat que els pacients han estat "ben atesos".

D'altra banda, pel que fa a l'anunci d'accions legals per part de la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, Puig ha afirmat que no l’estranyen "les paraules altes d'aquesta senyora" i ha manifestat que hi ha una "obsessió" contra aquests annexos que "estan funcionant bé a Alacant i Castelló i han funcionat per al necessari".

Puig també s'ha pronunciat sobre la querella que ha anunciat Sanitat contra la metgessa d'Elx que va afirmar que la capella de l'hospital s'utilitzava com a morgue. Per a Puig, "estem en un país democràtic on cadascú pot dir allò que considera oportú, però és important dir la veritat". "Quan una persona ha fet unes declaracions que afecten els professionals que estan allí donant la cara i es diu que s'estan fent unes accions no correctes, però s'admet que ni s'ha contrastat, això fa mal a la reputació del sistema sanitari valencià", ha afegit.

Puig advoca per la dimissió dels alcaldes vacunats

El president i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha defensat la dimissió dels alcaldes i càrrecs públics vacunats abans d'hora i ha afirmat que posaran "tota la capacitat política per a remoure la seua situació", encara que ha apuntat que "són pobles xicotets que tenen la seua dinàmica". En aquest sentit, el líder dels socialistes valencians ha mantingut que han fet "el que podien", que és suspendre de militància aquests càrrecs que han comés un fet "reprovable".

Reunió amb alcaldes i la delegació per a coordinar tancament perimetral

El cap del Consell ha celebrat l'arribada de les 30.000 vacunes previstes inicialment a la Comunitat Valenciana que s'injectaran en residències i centres sanitaris i ha anunciat que es reunirà dijous amb alcaldes i la delegació del govern espanyol per a coordinar els tancaments perimetrals del cap de setmana a les grans ciutats. No obstant això, ha apel·lat a la "coresponsabilitat de cadascun", ja que cada persona és "un agent protector, un escut", i ha indicat que "amb unes quantes setmanes d'esforç, eixirem molt més prompte".

També et pot interessar

stats