Puig assegura que s’enduriran les restriccions sanitàries si la situació empitjora

El president de la Generalitat demana responsabilitat a la ciutadania de cara al Nadal: “Tenim per davant una prova molt gran”.

Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
Ximo Puig, en una imatge d'arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista en TVE que el govern valencià no dubtarà a endurir les restriccions sanitàries decretades per a Nadal per la Covid-19 si la situació epidemiològica empitjora en els propers dies. Ara per ara, ha recordat, es manté el confinament perimetral, el toc de queda nocturn i les limitacions d’aforament en establiments fins almenys el 15 de gener. Amb les dades actuals, ha dit Puig, l’augment de les restriccions no està contemplat, tot i que ha reconegut que la situació “no és en absolut positiva ara mateix”. Per això, s’ha mostrat contundent: “Si en els propers dies hi ha canvis que exigeixen més restriccions, es farà”.

A hores d’ara, 18 dels 24 departaments sanitaris de la Comunitat Valenciana presenten risc alt o molt alt pel que fa a la incidència acumulada de coronavirus en els últims catorze dies en superar els 150 contagis per cada 100.000 habitants, d’acord amb el sistema de nivells d’alerta pactat entre el Ministeri de Sanitat i les autonomies.

En les últimes setmanes els indicadors valencians han mostrat una tendència molt lleugera a la baixa, però que no acaba de consolidar-se, i la incidència en tot el territori és de 200 per cada 100.000 habitants segons l’última actualització del Ministeri, deu punts per damunt de la mitjana estatal. Encara està per veure, a més a més, l’efecte del pont de la Puríssima, que començaran a notar-se a final de setmana. Segons el matemàtic Santi Cremades, podria augmentar el nombre de casos en un 25% si s’han comés imprudències.

En vista a aquest escenari, Ximo Puig ha fet una crida a la prudència i ha demanat la ciutadania responsabilitat, especialment de cara a les festes de Nadal: “De nosaltres depén si la tercera onada serà terrible o menys terrible. Tenim en les properes setmanes una prova molt gran”, ha assenyalat.

També et pot interessar

stats