Puig assegura que la liquiditat per a atendre l'emergència sanitària està garantida

El Consell insisteix que pot afrontar el pagament de les factures amb les empreses i els proveïdors.

Imatge de portada: Puig, durant la sisena videoconferència de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez, aquest diumenge

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que en aquests moments està garantida la liquiditat per a atendre l'emergència sanitària. Per tant, el Consell pot afrontar el pagament de les factures amb les empreses i els proveïdors.

Puig ha recordat que les necessitats de liquiditat per a fer front a les actuacions de la pandèmia del coronavirus en aquest semestre són de 2.200 milions d'euros, dels quals ja s'han aconseguit 1.303, vora el 60%. A més, la Generalitat està en negociacions amb el govern espanyol per a rebre com més prompte millor el FLA extraordinari, que comportarà fins a 1.550 milions.

Puig s'ha reunit amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, per a abordar com es repartiran els fons procedents de l'extra de liquiditat que va anunciar el govern d'Espanya per a les comunitats autònomes. En la sisena videoconferència amb els responsables autonòmics, el president Pedro Sánchez va comunicar-los que l'executiu espanyol injectarà a les comunitats 14.000 milions d'euros per a garantir-los la liquiditat mitjançant diferents instruments financers. Està previst que aquest dilluns se sàpia quants diners rebrà exactament la Comunitat Valenciana d'aquests 14.000 milions d'euros.

El cap del Consell ha valorat positivament el compromís econòmic adoptat pel govern espanyol, però reivindica un canvi estructural del model de finançament.

També et pot interessar

stats