Puig apel·la a la responsabilitat individual en l'ús de les mascaretes i en la lluita contra la Covid-19

El president recorda que "cal ser conscients del que ens hi juguem" perquè encara no hi ha vacuna ni medicació.

Puig, aquest matí, durant l'homenatge a les víctimes de la Covid-19
Puig, aquest matí, durant l'homenatge a les víctimes de la Covid-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat en declaracions després de l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19, la responsabilitat individual a l'hora de frenar l'evolució de la pandèmia. El president ha insistit a dir que es fonamental seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. "No podem abaixar la guàrdia. Estem en estat d'alerta perquè encara no hi ha una vacuna ni vacuna ni una medicació que ens faça superar la malaltia. Hem de ser conscients del que ens hi juguen. Hem de pensar en les persones que ja no estan quan tenim una actitud a vegades no massa responsable", ha remarcat.

Preguntat sobre l'ús obligatori de mascaretes, com ja han decretat tretze autonomies, el president valencià ha dit que "és obligatori" a tot Espanya i que sols no ho és als espais on es pot mantindre la distància de seguretat. "Estem reflexionant i farem el que diguen els experts. La responsabilitat personal no pot recaure en la normativització. És fonamental que cada persona siga conscient".

La delegació valenciana ha estat encapçalada pel president Puig i ha comptat amb un grup de representants civils, com a símbol de la lluita contra la pandèmia. El president ha estat acompanyat de Rafael Badenes, cap d'Anestesiologia i Renimació de l’Hospital Clinic; Ana Santos, directora de la residència Santa Elena de Torrent; Raquel Causanilles, responsable de tenda de Mercadona i Ana Belén Bueno, infermera supervisora d’Hematologia de l’Hospital Clinic.

Puig ha remarcat que l'acte demostra que "les institucions estan juntes" en estos moments i representant tota la societat espanyola "en un moment d'enorme tristesa i d'enorme dolor però també d'esperança" en el futur. Puig ha dit també que a les víctimes les hem de portar "al nostre cor".

També et pot interessar

stats