Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Puig anuncia que un avió amb respiradors arribarà dimarts a València

12 min.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat en una entrevista concedida a À Punt NTC les diferents línies de treball amb les quals la Generalitat vol ampliar les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals valencians. Puig ha explicat que el govern valencià ha rebut la donació de 12 respiradors del grup Inditex, i també treballen en empreses valencianes per ampliar les UCI. Puig ha anunciat que aquest dimarts arribarà un segon avió procedent de la Xina amb material sanitari, concretament amb respiradors. El president s’ha mostrat caut fins que arribe el material, però ha ampliat que la Generalitat ha fet una comanda de més de 200 respiradors, alguns dels quals confia en que arriben demà.

Al llarg de l’entrevista, Puig ha defensat que els efectes positius del confinament s’acabaran notant, però ha afegit que la situació és encara complicada. “Estem treballant per augmentar els equipaments i les UCI. En definitiva, donar la millor resposta”, ha remarcat.

A la pregunta sobre el decret llei que estableix un permís retribuït recuperable obligatori per als treballadors i treballadores afectats dels sectors considerats no essencials, el president ha defensat com a necessària la moratòria de 24 hores afegida pel govern espanyol, per tal que les empreses puguen adaptar-se a la norma i organitzar l’aturada de l’activitat. “No es pot posar en marxa un decret i que les empreses i els treballadors no tinguen temps de preparar-se”, ha defensat. Puig ha incidit en la necessitat de donar “seguretat” a les empreses.

Agraïment a l’actitud de l’oposició

El president també ha fet referència a les critiques del PPCV. Puig ha agraït l’actitud de l’oposició i ha defensat l’acció del Govern d’Espanya. “Ningú pensava que el que ha passat podria tindre esta dimensió”, ha defensat.

Al llarg de l’entrevista, el president de la Generalitat ha reiterat l’aposta del Consell per la sanitat pública, “un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar”.

Contingut no disponible
stats