Puig anuncia l’ampliació de 21 dies de les mesures preventives contra la pandèmia

La Generalitat signarà setmana vinent un conveni amb el Ministeri de Sanitat per a implantar l’aplicació Radar COVID a la Comunitat Valenciana.

Terrassa al costat de la platja Malva-rosa (València)
Terrassa al costat de la platja Malva-rosa (València) / Rober Solsona (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit aquest dissabte amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a avaluar la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana. Després de la reunió, el cap del Consell ha informat que s’ha decidit ampliar durant 21 dies les mesures restrictives contra la Covid-19 que es van imposar el 17 d'agost.

Aquestes restriccions inclouen la suspensió de l'activitat de l'oci nocturn, la prohibició de fumar al carrer, terrasses i platges si no es pot guardar la distància interpersonal de dos metres i el tancament de tots els establiments d'hoteleria i restauració a la una de la matinada. A més, les mesures afectaran els centres de jocs.

Puig ha comunitat que les dades de la pandèmia evidencien un lleuger creixement de la pressió hospitalària, tot i que no hi ha una alarma a causa de l’estrés sobre el sistema sanitari.

Implantació de l’aplicació Radar COVID

El president ha informat que la setmana vinent la Generalitat signarà un conveni amb el Ministeri de Sanitat per a implantar a la Comunitat Valenciana l’aplicació Radar COVID. Malgrat considerar aquesta aplicació “important”, Puig també ha posat l’accent en les dificultats tècniques que presenta aquesta eina.

En aquesta línia de col·laboració entre el govern estatal i l’autonòmic, el cap del Consell ha anunciat que en els pròxims dies rastrejadors del Ministeri de Defensa començaran a actuar al territori valencià.

En relació amb el confinament de Benigànim, que va notificar aquest dissabte la Conselleria de Sanitat, Puig ha afirmat que la Conselleria de Sanitat no contempla prendre mesures d’aquestes característiques en cap municipi valencià perquè en tots es pot seguir la traçabilitat dels contagis.

Pel que fa a l’inici del curs escolar, el president ha reiterat el missatge de tranquil·litat que va llançar aquest divendres i ha posat l’accent en la importància de la seguretat per a garantir que el dret a l’educació de xiquets i xiquetes.

Una possible fusió amb seu social a València

Quant a la possible fusió entre CaixaBank i Bankia, Puig s’ha mostrat “confiat” que la seu social siga València, una decisió que ha titlat de “fonamental”, ja que “és l’espai adequat”, d’“estabilitat” i que seria un “aval important per a la Comunitat Valenciana”, ha defensat el cap del Consell.

Sobre la pregunta d’una possible eliminació d’algunes oficines de les dues entitats, ha assenyalat que les empreses hauran d’abordar la reforma “amb la menor pèrdua de llocs de treball possible”. “Es tracta de fer-ho de la millor forma en defensa dels interessos dels clients valencians i dels treballadors”.

També et pot interessar

stats