Puig anuncia 150 rastrejadors de l'exèrcit més per a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, després que el territori sume més de 1.600 nous contagis: “Estem malament”.

Un dels rastrejadors militars enviats pel govern espanyol
Un dels rastrejadors militars enviats pel govern espanyol / Europa Press

La Generalitat ha demanat 150 rastrejadors militars més al Ministeri de Defensa per a intensificar les tasques de control de la transmissió de la Covid-19, segons ha anunciat aquest dijous a les Corts el president Ximo Puig.

Amb les noves incoporacions, la Comunitat Valenciana tindrà el suport de 300 membres de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que col·laboraran amb els més de 1.000 rastrejadors de què disposa la sanitat valenciana en un moment en què els contagis estan disparats al territori. Només en les últimes 24 hores, la Conselleria de Sanitat Universal n'ha notificat més de 1.600.

Puig, tot i que ha recordat que l'autonomia valenciana continua sent el territori peninsular amb menys casos per habitant, ha sigut contundent en la sessió de control al Consell: “Estem malament", ha dit. També ha reivindicat que el territori valencià és el que més rastrejadors té de tot Espanya. Davant les crítiques del PP sobre el nombre de proves PCR que es duen a terme, ha asseverat que es fan “les que diuen els professionals de la sanitat”.

El president ha assenyalat, a més, que s'està ultimant el decret llei per a la gratificació al personal sanitari i sociosanitari per la seua labor en la pandèmia, i ha recordat que s'han fet més de 10.000 contractes sanitaris, s'han duplicat els llits preparats i tenen 462 respiradors addicionals.

També et pot interessar

stats