El PSPV-PSOE obri expedient disciplinari als tres alcaldes que es van vacunar irregularment

La formació socialista qualifica l'actuació dels edils de “poc encertada” en una situació tan complicada com l'actual.

Els tres alcaldes expedientats pel PSPV per acceptar la vacuna de la Covid-19
Els tres alcaldes expedientats pel PSPV per acceptar la vacuna de la Covid-19 / À Punt NTC

El PSPV-PSOE ha anunciat aquest dissabte l'obertura d'un expedient disciplinari i la suspensió cautelar de militància als tres alcaldes de la Comunitat Valenciana que van acceptar la vacuna de la Covid-19 malgrat no estar contemplats en el grup de risc estipulat pel Ministeri de Sanitat.

Els tres alcaldes expedientats són Fran López, de l’ajuntament de Rafelbunyol (Horta Nord) i Ximo Coll i Carolina Vives, dels municipis del Verger i els Poblets (Marina Alta), respectivament.

Des del partit s'ha remarcat que en una situació tan complicada com l'actual, en la qual tant els sanitaris, com les forces de seguretat i tota la ciutadania en general està fent grans esforços per a superar aquesta pandèmia, l'acció dels responsables públics ha de ser més exemplaritzant si cap. Consideren que la decisió d'acceptar vacunes no respon als criteris de responsabilitat que se li exigeixen a un càrrec públic en un moment en què els recursos sanitaris són molt limitats.

No obstant això, la formació socialista ha indicat que es tracta de casos puntuals que no poden entelar la labor que estan realitzant alcaldes, alcaldesses, regidors i tants càrrecs públics que estan responent de manera exemplar a la responsabilitat política que els va encomanar la ciutadania en les urnes.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, va posar l’accent que cal ser “escrupolosos” en el procés de vacunació i prioritzar els col·lectius més vulnerables. Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va afirmar dissabte que les possibles irregularitats s’han detectat perquè “els controls funcionen” i va subratllar que les autoritats han obert expedients per a investigar els fets.

L'alcalde del Verger, Ximo Coll, ha qualificat de “patètica” la decisió de la direcció del PSPV-PSOE d'obrir-li un expedient disciplinari i suspendre'l cautelarment de militància, una informació que assegura, encara no ha rebut oficialment.

D'altra banda, el PP de Rafelbunyol ha registrat juntament amb Compromís i Ciutadans, una petició perquè se celebre un ple extraordinari en el qual sol·licitaran la dimissió de l'alcalde de la localitat, el socialista Fran López.

Els populars demanen que l'edil done “explicacions de com es va vacunar contra la Covid-19”, malgrat no pertànyer a cap dels grups de risc inclosos en la primera fase de la vacunació, i han apuntat que “la dimissió sembla l'única eixida admissible”.

També et pot interessar

stats