PSOE i Unides Podem deixen l’impost sobre les grans fortunes fora de la comissió de reconstrucció

Aposten per apujar els impostos per a assimilar la càrrega fiscal d’Espanya a la mitjana dels països de la UE.

La portaveu socialista, Adriana Lastra, conversa amb el portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, en una de les reunions de la comissió per a la reconstrucció del Congrés
La portaveu socialista, Adriana Lastra, conversa amb el portaveu d'Unides Podem, Pablo Echenique, en una de les reunions de la comissió per a la reconstrucció del Congrés / Europa Press

Un nou impost sobre les grans fortunes, que defenia Podem, ha quedat finalment exclòs de les propostes per a la comissió per a la reconstrucció social i econòmica d'Espanya. La iniciativa no s'arreplega en el document que han acordat PSOE i Unides Podem aquest dimecres.

Aquestes dues formacions sí que aposten, en canvi, per apujar els impostos per a assimilar la càrrega fiscal d’Espanya a la mitjana dels països de la Unió Europea. Una proposta de la qual no han transcendit els detalls.

El text, registrat a última hora d'aquesta vesprada en el Congrés, advoca per "avançar en la seguretat jurídica, la certitud i la progressivitat" del sistema fiscal espanyol, "amb la finalitat que aporten més els qui més tenen perquè reben més els qui més ho necessiten" i aposten per "desenvolupar de manera efectiva una fiscalitat verda”, segons les recomanacions de la Unió Europea.

El PSOE i Podem també aposten per "enfortir la prevenció i lluita contra el frau fiscal, especialment el relacionat amb les grans fortunes i l'economia submergida, en cooperació entre administracions, tant a escala nacional com internacional".

També et pot interessar

stats