Els psicòlegs alerten de l’augment de l’ansietat arran dels nous brots de coronavirus

Al setembre la situació podria agreujar-se per la tornada massiva a la faena i als centres educatius.

Els psicòlegs alerten de l’augment de l’ansietat arran dels nous brots de coronavirus
Els psicòlegs alerten de l’augment de l’ansietat arran dels nous brots de coronavirus

Després d’haver superat l’estat d’alarma, els símptomes psíquics de viure una situació crítica es poden allargar en el temps. Així ho han advertit especialistes en psicologia que alerten de l'augment d'ansietat arran de la proliferació de brots de coronavirus i d'un possible nou confinament. En aquesta situació, Psicòlegs sense Fronteres ha notificat un augment de telefonades durant els últims dies i insisteixen en la necessitat d'una atenció immediata.

Les veus expertes han explicat que els símptomes d'ansietat o d'estrés són normals, perquè encara ens trobem en una situació anormal i d'emergència, però sovint poden condicionar fer vida normal. A més, segons han explicat a À Punt, la situació d’incertesa en què ens trobem és el factor que més malestar crea en la població. Per això aconsellen centrar-se en el moment actual.

En aquestes situacions els especialistes en psicologia posen l’accent en la importància d’una atenció primerenca i asseguren que, en molts casos, només en tres sessions es podria combatre l’ansietat amb garanties. En Psicòlegs sense Fronteres atenen persones en situació de vulnerabilitat i envien la resta de telefonades a un servei de sanitat públic que, segons diuen, no atén amb prou immediatesa.

Amb vista al setembre, la situació es podria agreujar per la tornada massiva a la faena i als centres educatius, ja que podria comportar un augment dels nivells d’ansietat.

També et pot interessar

stats