La província d'Alacant avança la de València en població amb anticossos de la Covid-19

Castelló presenta el percentatge més gran de persones immunitzades, el 3,8%, segons l'estudi de seroprevalença.

Percentatge de la població amb anticossos contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, per províncies
Percentatge de la població amb anticossos contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana, per províncies

El Ministeri de Sanitat ha fet públics els resultats de la segona onada de l'estudi de seroprevalença ENE-COVID que va començar fa un mes l'Institut de Salut Carlos III en col·laboració amb les comunitats autònomes per a analitzar la incidència del coronavirus entre la població espanyola. Les conclusions que deixa aquesta segona onada reforcen el que ja avançaven els primers resultats: Espanya, i especialment la Comunitat Valenciana, estan molt lluny del que es coneix epidemiològicament com a "immunitat de grup".

Només el 2,7% de la població valenciana ha generat anticossos contra la Covid-19, que representa una xifra aproximada de 135.000 persones, si es tenen en compte les xifres del padró que proporciona l'Institut Nacional d'Estadística, corresponents a 2019. La segona onada de l'estudi ha elevat en dues dècimes el percentatge de població teòricament immunitzada (el passat 13 de maig era del 2,5%), que suposa vora 10.000 persones més en tres setmanes. Però la ciutadania valenciana continua estant prou per davall de la mitjana estatal pel que fa a seroprevalença, ja que el percentatge és més del doble: el 5,2% (uns 2,4 milions d'habitants a tot Espanya).

Les dades de la segona onada, tot i que no varien de forma significativa en el conjunt del país, sí que presenten lleugeres alteracions en les províncies valencianes. Cap de les tres aconsegueix aproximar-se a la mitjana estatal, però ara Castelló i Alacant han aconseguit superar el llindar del 3%, a diferència de l'estudi anterior. La província d'Alacant, de fet, avança València en nombre absolut de persones infectades (unes 7.000 més).

És Castelló la que experimenta l'increment més cridaner, d'un punt percentual, en passar del 2,8% en el primer estudi al 3,8% actual. Això suposa que la població aproximada a les comarques del nord que ha tingut el virus a l'organisme és de 22.039 persones, unes 6.000 més que fa tres setmanes.

La província d'Alacant també té un repunt, però més lleu, de només sis dècimes. Ha passat d'un 2,7% de població immunitzada a un 3,3%, que suposa un creixement de vora 11.000 persones. L'estimació a hores d'ara de població infectada és de 61.337 a les comarques del sud.

A diferència de les dues anteriors, València és l'única on es redueix la població immunitzada, que passa del 2,3% al 2,1%. L'informe de seroprevalença apunta ara que les persones amb anticossos de la Covid-19 són aproximadament 53.868, 5.000 menys que tres setmanes abans.

També et pot interessar

stats