Les proves PCR es faran a tots els contactes estrets de persones amb Covid-19

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han consensuat un nou protocol que estén les proves als contactes que no hagen desenvolupat símptomes.

Una biòloga treballa amb una PCR digital preparat per al diagnòstic de la Covid-19
Una biòloga treballa amb una PCR digital preparat per al diagnòstic de la Covid-19 / Marta Fernández Jara (Europa Press)

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han consensuat un nou protocol que amplia la realització de la prova PCR a tots els contactes estrets de persones que han donat positiu per Covid-19, encara que no hagen desenvolupat símptomes.

Es consideren com a contacte estret les persones, tant sanitaris com familiars, convivents i companys de treball que hagen tingut contacte amb una persona contagiada amb el virus des de 48 hores abans de l’inici de símptomes i fins al moment en què s’aïlla el cas. A més, perquè siguen considerades com a tals han d’haver proporcionat cures al malalt, haver estat en el mateix lloc, a una distància de menys de dos metres i durant més de 15 minuts, o haver viatjat en un mitjà de transport públic de llarg recorregut.

Actualment, i fins que no s’aprove el nou protocol, es posa en quarantena de 14 dies als contactes estrets, i només es fa aquesta prova a les persones que presenten simptomatologia compatible amb la infecció del nou coronavirus.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que en el cas dels turistes, si es detecta un cas positiu s’haurà de fer una prova PCR i una enquesta epidemiològica a tots els seus contactes estrets.

També et pot interessar

stats