Proves PCR a Benigànim per a delimitar el brot que deixa almenys 24 infectats

L'Ajuntament estudia si tanca les instal·lacions en detectar-se nou casos entre el personal municipal.

Persones esperant a fer-se la prova en el pavelló municipal de Benigànim
Persones esperant a fer-se la prova en el pavelló municipal de Benigànim / À Punt NTC

Les autoritats sanitàries comencen aquest dilluns a realitzar proves PCR a totes aquelles persones que han estat en contacte amb algunes de les 24 contagiades en el brot confirmat a Benigànim (Vall d'Albaida) dissabte passat. El personal tècnic intenta establir la traçabilitat del virus per a tallar-ne la propagació entre el veïnat.

Un degoteig de persones ha passat durant el matí pel poliesportiu municipal de la localitat, habilitat per a l'ocasió, amb l'objectiu de no saturar el centre de salut. Aquest espai, més ample, permet també que es garantisca la distància interpersonal de seguretat entre els qui acudeixen a sotmetre's a la prova, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Llario Sempere. La Conselleria de Sanitat Universal calcula que es faran 150 proves PCR entre el veïnat, citat arran de l'estudi de contactes realitzat el dissabte. A partir del resultat d'aquestes proves se seguirà el protocol habitual de seguiment de contactes d'aquells que donen positiu i se'ls anirà citant en funció dels resultats.

El focus, el més gran detectat a la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana, té origen tant social com laboral. Nou dels infectats formen part de la plantilla de l'Ajuntament de Benigànim, entre ells el tinent d'alcalde Cristóbal Barceló i un altre regidor. Des del consistori estudien si tanquen les instal·lacions i, a més, alguns bars han tancat la persiana de manera “voluntària” com a mesura de precaució.

L'alcaldessa, Amparo Canals, és una de les persones que està confinada a casa com a mesura de precaució, tot i que encara no li han diagnosticat la malaltia. Guarda quarantena amb la família després de saber-se que ha estat en contacte amb personal municipal que havia donat positiu en les proves PCR. La regidora ha fet una crida a la prudència perquè entén que des que es va acabar l'estat d'alarma hi ha hagut una relaxació i cal ser conscients del que està passant. Des del consistori demanen tranquil·litat, prudència i que es mantinguen les mesures de seguretat.

També et pot interessar