Proves PCR als assistents a les discoteques on s’originaren els brots de Santa Pola i Peníscola

Sanitat investiga la traçabilitat del virus entre els qui passaren per Oasis i Ébano entre el 10 i el 13 de juliol.

Una tècnica sanitària realitza una prova al conductor d'un vehicle a Santa Pola
Una tècnica sanitària realitza una prova al conductor d'un vehicle a Santa Pola / À Punt

Aquest dimarts la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat en marxa un dispositiu per a fer proves PCR de detecció del coronavirus a totes les persones que van assistir el cap de setmana del 10 al 13 de juliol a les discoteques Oasis de Santa Pola i Ébano a Peníscola. Aquests municipis concentren tres dels vint brots de Covid-19 que hi ha a la Comunitat Valenciana i, entre els dos focus, sumen 29 persones contagiades.

Així, aquelles persones que van assistir durant aquell cap de setmana a les discoteques Oasis, Velvet, Camelot i Camarote Boite de Santa Pola, que formen part del mateix grup, estan citades entre les 9 i les 12 del matí al pavelló esportiu Lara González per a sotmetre’s a tests PCR. S'ha preparat un dispositiu especial per a traçar el recorregut del virus en els dos brots actius que hi ha al municipi, ja que una de les persones contagiades va estar en la discoteca.

A les 11 i mitja ja havia passat vora un centenar de persones a fer-se la prova, però Sanitat espera fer unes 500 PCR. Per a evitar contactes, la majoria de gent s'hi acosta amb cotxe i el personal sanitari trau les mostres sense que baixen del vehicle.

L’Ajuntament ha fet una crida a la població a través de les xarxes socials, del diari local i també del boca-orella perquè l’avís arribe al màxim nombre de persones. La regidora de Policia, Seguretat i Participació Ciutadana del consistori, Ana María Blasco, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat al veïnat. “El que estem fent és per a previndre l’expansió del virus”, ha dit en declaracions a À Punt NTC.

Més al nord, a Peníscola (Baix Maestrat), les proves s'estan duent a terme a l’esplanada del Port, a l’edifici de Serveis Socials, en horari de 9 h a 14 h i de 16 h a 21 h. Entre aquest dimarts i el dimecres 22 Sanitat espera fer PCR a tota la ciutadania que va passar per la discoteca Ébano durant el cap de setmana del 10 de juliol per a delimitar la traçabilitat del brot, que suma ja 20 contagis. Es van detectar en un principi onze positius importats i als joves que van acudir al local d'oci afectat se'ls ha demanat que mantinguen la quarantena fins a saber els resultats de la prova.

També et pot interessar

stats