Proves de coronavirus al cotxe a Alacant i Castelló

L'Hospital de Sant Joan d'Alacant i al Provincial de Castelló realitzen aquests tests, que només poden fer-se amb cita prèvia.

Proves als hospitals valencians, aquest dijous

Els hospitals de Sant Joan d'Alacant i al Provincial de Castelló han començat a fer proves per a detectar coronavirus en pacients directament dins dels cotxes. El test es fa amb cita prèvia i només a grups de risc, com ara professionals sanitaris que presenten símptomes, forces de seguretat, embarassades i persones immunodeprimides.

A l'Hospital de Sant Joan d'Alacant el servei va començar a funcionar aquest dimecres, en un envelat situat a l’aparcament. Per a poder fer la prova, és imprescindible que el pacient tinga una cita prèvia emesa pel centre de salut a què està adscrit. El personal sanitari d'infermeria s'acosta al vehicle i, per la finestra, agafa mostres de la boca i del nas. Vora cinc hores després se sap si el pacient ha donat positiu o no.

Anteriorment, aquesta prova la practicaven a domicili dos professionals sanitaris, per la qual cosa ara es guanyarà temps i recursos humans. Les persones citades poden acostar-se a l'envelat en horari de 9:00 a 14:00 hores. Es calcula que es podran agafar mig centenar de mostres al dia perquè les processe el laboratori de l'hospital, que comunica els resultats cinc hores més tard. S'espera augmentar progressivament el nombre de persones citades i, en cas que alguna no tinga cotxe, acudiran els sanitaris al domicili. En una segona fase, la intenció és generalitzar aquests tests a tots els casos sospitosos de Covid-19.

També et pot interessar

stats