El protocol d’acompanyament per a persones ingressades ja està actiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha dissenyat aquest protocol específicament per al període de pandèmia.

El protocol d’acompanyament per a persones ingressades ja està actiu
El protocol d’acompanyament per a persones ingressades ja està actiu

Aquest dissabte s’ha activat el protocol d'acompanyament al final de la vida per a persones ingressades en hospitals durant el període de pandèmia per la Covid-19 dissenyat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El protocol es basa en quatre idees principals:

1. S’estableixen dos possibles escenaris de comiat a elecció de la família de la persona ingressada.

▪ Abans que la persona entre en fase d'agonia (un dia o dos abans de la mort).

▪ En fase d'agonia (hores abans de la mort).

▪ S'informarà de la possibilitat de no anticipació davant una evolució ràpida de la malaltia, i en aquest cas s'assegurarà la visita d'acord amb el segon escenari.

2. El protocol s'activa a decisió del personal sanitari.

▪ El portaveu familiar rep la trucada del personal en funció de l'escenari triat.

▪ El portaveu familiar tria a una persona que haurà d'acudir-hi, cenyint-se a l'acord aconseguit i regulat per l'escenari triat.

▪ La situació de positiu o negatiu en Covid-19 del pacient ingressat marcarà els nivells de protecció que se li proporcionaran a aquesta persona, així com les instruccions pertinents sobre el seu ús per a garantir la màxima seguretat.

▪ Igualment, la situació del pacient (positiu o negatiu) determinarà el temps de permanència a l'habitació de la persona acompanyant.

3. Es maximitza l'ús de tecnologies de comunicació i el suport psicològic professional. Mitjançant recursos tecnològics proporcionats per l'hospital, es facilitarà la presència virtual de la resta de familiars a l'habitació i la comunicació amb la persona ingressada.

4. Ara per ara, les persones ingressades a l’UCI no es poden incloure en el protocol, ja que el risc és excessivament alt per a qui acudeix a l’hospital. La Conselleria de Sanitat està estudiant alternatives per a permetre també l'acompanyament en aquest cas.

També et pot interessar

stats