Prorrogats els carnets de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma

Interior també ha alçat les restriccions a la circulació de transport de mercaderies

Control policial durant l'estat d'alarma
Control policial durant l'estat d'alarma / Abel Alonso (Efe)

El Ministeri de l’Interior ha ordenat la pròrroga dels carnets de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma i ha alçat les restriccions a la circulació del transport de mercaderies per a garantir l’abastiment de bens essencials.

Segons una orde publicada aquest dissabte en el BOE, els permisos i llicències de conducció que caduquen quedaran automàticament prorrogats mentre dure l’estat d’alarma i fins a 70 dies després que acabe.

En el cas dels DNI, el govern ja va acordar una pròrroga d’un any, de manera que els que caduquen a partir de la declaració de l’estat d’alarma seran vàlids fins al 13 de març de 2021.

El Ministeri de l’Interior pot tancar a la circulació carreteres o trams per raons de “salut pública, seguretat o fluïdesa del tràfic” i restringir l’accés de determinats vehicles.

Aquestes restriccions no afectaran els vehicles d’auxili i conservació de carreteres, els destinats a la distribució de medicaments i material sanitari, recollida de residus, distribució d’aliments, transport de combustibles, ramat viu, mercaderies perible o materials fundents. Tampoc es veuran afectats els cotxes fúnebres i els vehicles de Correus.

També et pot interessar

stats