Prorrogada l'ajuda als autònoms per cessament d'activitat

El Consell de Ministres aprovarà dimarts l'acord assolit entre el govern i les tres principals associacions d'autònoms.

El cessament d'activitat extraordinari cobrirà els autònoms que hagen de tancar els seus negocis pel virus
El cessament d'activitat extraordinari cobrirà els autònoms que hagen de tancar els seus negocis pel virus / Arxiu

El govern espanyol i les principals organitzacions d'autònoms han aconseguit un preacord per a prorrogar les ajudes per a aquest col·lectiu i la prestació per cessament d'activitat fins al 31 de gener. L'acord, aconseguit amb les tres principals associacions d'autònoms (ATA, UPTA i Uatae) serà aprovat de manera definitiva aquest dimarts en el Consell de Ministres.

D'aquesta manera es manté en vigor l'ajuda que es va posar en marxa durant el decret de març per a limitar la caiguda de rendes a conseqüència de la crisi del coronavirus i que finalitzava aquest dimecres.

El cessament d'activitat extraordinari cobrirà els autònoms que hagen de tancar els seus negocis pel virus o aquells que tinguen una caiguda de la facturació del 75%. La quantia de la prestació baixarà del 70% de la base reguladora, que es cobra actualment, al 50%.

Segons ha avançat el president de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, en el seu perfil de Twitter, està a l'espera del text definitiu que “haurà de ratificar la nostra junta directiva”, després d'apuntar que s'ha aconseguit ampliar la cobertura i que “pràcticament no es deixe a ningú arrere”.

Per la seua banda, el president de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), Eduardo Abad, ha valorat positivament el preacord aconseguit i ha assenyalat que encara falta per veure el document i tancar els “detalls per resoldre”.

També et pot interessar

stats