Propostes per a evitar i combatre un rebrot de la pandèmia

Aquestes són les principals idees plantejades per Ximo Puig en l'última videoconferència de presidents.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la roda de premsa.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la roda de premsa.

A partir d'aquest dilluns la Comunitat Valenciana serà la segona autonomia en nombre d'habitants en arribar completa a la fase 3, després d'Andalusia. Així, València serà la ciutat més gran d'Espanya a passar-hi i la conurbació Alacant-Elx una de les més grans.

Amb açò en ment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat algunes propostes en la reunió de presidents, dirigides a afrontar la “fase 3 avançada” que va anunciar ahir:

Després de l'última videoconferència de presidents autonòmics, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat les 5 qüestions fonamentals que hi ha plantejat:

  • La primera ha sigut la institucionalització d'aquestes conferències, ja que són "bàsiques" per a crear confiança entre les autonomies, i l'avanç en un reglament que en regule el seu funcionament tant en la modalitat presencial com telemàtica.
  • Per altra banda Puig ha exposat que el bon funcionament de l'acord entre el govern i les autonomies pel que fa a l'educació, demostra la necessitat d'arribar-ne a un altre similar per a les Universitats, ja que és ahí on "hi ha una gran part del futur de la societat".
  • El cap del consell ha proposat a més una solució preventiva contra la grip comuna mentre s'avança en el control de la pandèmia de la Covid-19 i la vacuna. Un pla que consistiria en una vacunació generalitzada de totes les persones pertanyents als sectors més vulnerables a malaltia, que s'hauria de dur a terme de forma conjunta entre el govern i les comunitats autònomes i, a ser, possible, avançar-les a les seues dates habituals.
  • Davant la imminent obertura de fronteres internacionals, el president ha demanat que s'active un protocol europeu sanitari que fixe unes normes comunes per a la ciutadania de la Unió Europea, però també per a la de la resta del món que ens vulga visitar.
  • Per últim, ha demanat que es resolga d'una vegada l'infrafinançament que pateixen algunes comunitats, entre elles la valenciana. Per a Puig, cal un sistema que garantisca suficiència financera i equitat entre les persones, i que pose totes les autonomies en la mateixa disposició, especialment en un moment tan difícil.

Pel que fa a l'anunci que ha fet Pedro Sánchez durant la videoconferència, de crear una comissió avaluadora de la pandèmia per a preparar el país de cara a una probable segona onada, el cap del Consell s'ha mostrat satisfet perquè responen a algunes de les principals demandes que la Generalitat havia fet al govern diverses vegades. Entre elles el rellançament de les indústries de l'automòbil i el turisme mitjançant plans integrals que seran presentats al llarg d'aquesta setmana.

També et pot interessar

stats