Proposta de sanció per a 38 locals d’oci que incomplien la normativa sanitària o la llei d’espectacles el cap de setmana

La Policia Autonòmica localitza un restaurant il·legal amb 60 clients i alça 55 actes per no portar mascareta o per incomplir el toc de queda.

Agents de la Policia Local de València, davant un establiment a la plaça del Cedre
Agents de la Policia Local de València, davant un establiment a la plaça del Cedre / À Punt

La Policia Autonòmica ha proposat sancionar 38 locals d’oci que incomplien la normativa sanitària de la Covid-19 o la llei d’espectacles, després de detectar diverses irregularitats en les 149 inspeccions dutes a terme aquest cap de setmana. Un dels incompliments més cridaners ha sigut el d’un restaurant il·legal, sense llicència, a la província de València, i on hi havia 60 persones.

A més d’aquest cas, s’ha iniciat el tràmit sancionador de deu establiments on els agents van trobar que s’incomplien les mesures per a evitar contagis de coronavirus, amb fets com superar l’aforament, permetre el ball, incomplir la distància de seguretat o usar catximbes. En un d’aquests locals d’oci, a més, la policia va detindre una persona per tràfic d’estupefaents.

En total, la policia de la Generalitat ha alçat 62 actes durant el cap de setmana, 55 per no portar mascareta o saltar-se el confinament nocturn i set més per tinença de drogues o armes. En els controls efectuats entre divendres i diumenge, els agents han advertit 294 persones per no portar mascareta, per no dur-la correctament o per no guardar la distància de seguretat.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assenyalat que la Policia Autonòmica "ha incrementat des d'aquest cap de setmana un 50% els efectius destinats al control dels aforaments i al compliment de les mesures sanitàries per a previndre la propagació de la Covid-19".

També et pot interessar