Prop d’una tercera part dels consultoris auxiliars no obriran aquest estiu

Els centres més menuts no poden garantir les mesures de seguretat per a evitar contagis.

VÍDEO | Prop d’una tercera part dels consultoris auxiliars no obriran aquest estiu

Els protocols anti-Covid-19 han tingut conseqüències als centres de salut i consultoris auxiliars de les zones costaneres, i prop d’una desena dels 36 que hi ha a tot el territori valencià no obriran aquest estiu.

És el cas dels més menuts, com el del Racó de Cullera, on el tamany de les instal·lacions impedeix garantir les mesures de seguretat i fer el doble circuit per a separar els pacients sospitosos de Covid de la resta.

A les comarques del nord, a Benicàssim, només prestarà servei un dels quatre consultoris, mentre que a Peníscola, tanquen els dos que hi ha. Tampoc obriran els centres de salut auxiliars de Torreblanca ni el de les Fonts d'Alcossebre. L'arribada de visitants farà, previsiblement, que augmente el temps d'espera per a ser atesos, han advertit ja els sindicats. Sí que obriran, però només en horari de matí, els consultoris de la platja de Nules i Orpesa (les Marines i la platja de la Conxa).

A les comarques del sud, funcionen habitualment set consultoris auxiliars, però està per confirmar encara si estaran operatius durant els mesos d’estiu.

El que sí que obrirà a partir d’aquest dimecres és el consultori d'Oliva, que atendrà la població desplaçada. Un servei que enguany ha requerit un esforç extra i on s'aplicaran els protocols mèdics de la Covid-19 d'atenció telefònica per a evitar aglomeracions.

També a Gandia es primarà l'atenció telefònica al centre de salut del Grau, on acudeixen els estiuejants, i es reforçarà el servei, que funcionarà 24 hores.

Horari de vesprada per a 83 centres de salut

La Conselleria de Sanitat va anunciar aquesta setmana que obrirà 88 centres de salut de dilluns a dijous, en horari de vesprada, fins a les 19:00 h. La mesura es complementa amb el pla de vacances i reforços per a l’època d’estiu, en què la Conselleria preveu invertir 63 milions i contractar 422 professionals per a cobrir les necessitats assistencials de la població durant aquesta època de l'any, mantindre la vigilància de la pandèmia contra possibles rebrots i afrontar la tornada a la normalitat.

No obstant això, el pla ha sigut criticat per les principals societats i col·legis de metges i metgesses de la Comunitat Valenciana per mantindre una previsió semblant a la de l’any passat, tot i les necessitats addicionals per la Covid-19.

També et pot interessar

stats