Prop de 780.000 autònoms cobren la prestació per cessament d’activitat

Vora 941.000 treballadors per compte propi sol·liciten la prestació, aprovada per a mitigar la crisi en aquells que no poden desenvolupar la seua activitat.

Els perruquers són alguns dels professionals autònoms que han hagut de cessar la seua activitat
Els perruquers són alguns dels professionals autònoms que han hagut de cessar la seua activitat / Pixabay

Vora 780.000 treballadors autònoms cobren aquest divendres la prestació per cessament d’activitat o perquè han vist minvada la seua facturació en més d’un 75%. Seran els primers dels 941.000 autònoms que han sol·licitat aquesta prestació, segons va explicar la ministra portaveu, María Jesús Montero, dimarts després de la roda de premsa del Consell de Ministres.

El govern va aprovar aquesta prestació el mes de març per a permetre que els treballadors autònoms que no poden desenvolupar la seua activitat, com per exemple ocorre amb als restauradors, o que, a causa de la pandèmia, hagen tingut una minva en la facturació un 75% inferior al semestre anterior, tinguen aquest ingrés. Aquesta prestació, que des de hui comencen a rebre els treballadors autònoms, es compatible amb altres ajudes.

La ministra Montero, a més, va detallar que 396.614 autònoms i empreses han quedat exonerats d’abonar les cotitzacions socials a la Seguretat Social dels empleats afectats per un ERTO per força major.

Per la seua banda, la Generalitat ha reservat 57,7 milions d’euros de les arques autonòmiques per a donar ajudes directes urgents a persones treballadores en règim d’autònoms. Aquestes prestacions seran ajudes directes de 1.500 euros per als qui hagen hagut de suspendre l’activitat per la Covid-19, i de 750 euros als qui hagen reduït la facturació almenys un 75 per cent.

També et pot interessar

stats